Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

ΜΓΣ Εθνικός για Γ.Γεωργιάδη: «Είναι λογικό εσύ να μου επιτίθεσαι και εγώ να το αποσιωπήσω;»

Απάντηση σε όσα ανέφερε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του ΤΑΑ την περίοδο 2015-2016 Γιώργος Γεωργιάδης έδωσε με Δελτίο Τύπου η διοίκηση του ΜΓΣ Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Αναλυτικά αναφέρει: 

«Η συνέντευξη τύπου διοργανώθηκε για να ενημερώσουμε τον κόσμο του εθνικού και κάθε ενδιαφερόμενο απαντώντας σε όλες τις ειδήσεις που θεωρούμε πρόκληση. Σε αντίθεση με την άποψη αυτών που θεωρούν την δημοσιότητα μειονέκτημα, εμείς την θεωρούμε διαφάνεια. Είναι λογικό εσύ να μου επιτίθεσαι και εγώ να το αποσιωπήσω; Άλλωστε τα αποσιωπημένα χρέη του παρελθόντος, που είναι σταθερή  αιμορραγία για τον σύλλογο, μας ανάγκασαν να προβούμε στην ενημέρωση του κόσμου.

        Στο θέμα της διοίκησης πρωτοδικείου που αναφέρθηκε ο κ Γεωργιάδης. Αποκλείεται να τον προέτρεψε ο δικηγόρος του να προβεί σε τέτοια άτοπη τοποθέτηση. (Διοίκηση πρωτοδικείου υφίσταται μόνο σε περίπτωση μη ανάδειξης προεδρείου του ερασιτέχνη Εθνικού). Θα σταθούμε στο όνομα του κ. Παλακίδη στο οποίο έγινε αναφορά, ο οποίος προς τιμήν του αποποιήθηκε της όποιας διεκδίκησης των παροχών του προς τον ερασιτέχνη.

         Σε δύο άξονες κινήθηκε η προσπάθεια του κ. Γεωργιάδη.

       Η πρώτη απόπειρα ήταν να εδραιώσει την άποψη ότι ο ερασιτέχνης ήταν γνώστης της οφειλής. Παρουσιάζουμε τα πρωτότυπα έγγραφα της αναφερόμενης  Γ.Σ. Μπορεί κανείς να αναγνωρίσει τις υπογραφές .  Καθώς επίσης και σε ολόκληρο το έγγραφο δεν αναφέρεται πουθενά ότι ο κ Γεωργιάδης έκανε ταμειακές διευκολύνσεις, απλά αναγράφεται ένα ποσό.

        Στον 2ο άξονα αυτών  των αξιώσεων.

         Προ της αγωγής ουδέποτε υπήρξε επαφή πόσο μάλλον διαπραγμάτευση. Μετά την αγωγή χρονολογείται η πρώτη συζήτηση. Πιστεύαμε και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι δεν δικαιούται ο οποιοσδήποτε να έχει τέτοιου είδους απαιτήσεις από τον ερασιτέχνη.

         Διακανονισμός της οφειλής. Σύντομο αλλά άκρως περιεκτικό κεφάλαιο της νεότερης ιστορίας. Ο σχεδιασμός αποπληρωμής που καταλήξαμε τορπιλίστηκε από μία εξωπραγματική απαίτηση του κ. Γεωργιάδη. Θεώρησε προαπαιτούμενο για την συμφωνία την εγγύηση των προσωπικών περιουσιών του προέδρου και του αντιπροέδρου. Παρεμπιπτόντως η συμφωνία που ο Εθνικός μπορούσε να εκπληρώσει, παρά την επαπειλούμενη δυσλειτουργία των τμημάτων, ήταν 20.000 τον Ιούνιο του ’23 και 1000 τον μήνα από τον Αύγουστο του ’23 μέχρι την αποπληρωμή του ποσού.

         Τέλος η προτροπή του κ. Γεωργιάδη, δημιουργική λογιστική, να ικανοποιηθούν οι οικονομικές του αξιώσεις από τις συνδρομές των υπολοίπων τμημάτων-πινγκ πονγκ, σκάκι, τροβαδούροι, ρυθμική γυμναστική κ.λ.π. κρίνεται μη αποδεκτή από την κοινή λογική. Δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε τον γονέα αθλητή του στίβου να καλύψει τα οικονομικά ανοίγματα των διοικούντων του ΤΑΑ, δεδομένου του ότι το ΔΣ του ερασιτέχνη δεν είχε ούτε γνώση, ούτε λόγο στη διαχείρισή του.

         Και επειδή ο κόσμος μας ρωτάει γιατί; (γιατί τώρα όλα αυτά;)Το ΤΑΑ είχε το λεγόμενο αυτοδιοίκητο, διαχειριζόταν αυτόνομα τη λειτουργία του, έσοδα, έξοδα, συμβόλαια, μεταγραφές, χορηγίες, επιχορήγηση ΕΣΑΠ, αγωνιστική δραστηριότητα, αλλά στο τέλος της χρονιάς αν η διαχείριση του ΤΑΑ δεν ήταν ισοσκελισμένη δεν πειράζει… Μία χαρακτηριστική και πολύ “βολική” ιδιομορφία του νόμου στην περίπτωση αυτή, τα χρέη δεν καταλογίζονται στο προεδρείο του ΤΑΑ που τα δημιούργησε, αλλά στο ΑΦΜ του ερασιτέχνη και αποχωρούν κρατώντας τις φωτογραφίες για ενθύμιο.

Κλείνοντας  2 επισημάνσεις. 

       Αυτό που δεν υπολογίστηκε είναι η συμπαγής ενότητα του Εθνικού . Στην προσπάθειά του ο κ Γεωργιάδης να απενοχοποιήσει την τακτική του,  επέλεξε να διαχωρίσει τη διοίκηση του Εθνικού από τον κόσμο του Εθνικού, στον οποίο όμως θέλει να μεταβιβάσει την αποπληρωμή των διεκδικήσεων του. Η ενότητα του Εθνικού είναι αδιαμφισβήτητη για αυτό το λόγο όλες οι ενέργειες του Εθνικού συναποφασίζονται από τη διευρυμένη διοίκηση ΔΣ και Έφοροι.

         Μας εξέπληξε δυσάρεστα και μας προβλημάτισε η μία μετά την άλλη οι αγωγές, του  κ Σιδηρόπουλου όντας μέλος της διοίκησης του ΤΑΑ το 2018 διεκδίκησε οφειλή του 2009. Ακολουθεί αγωγή του κ Γεωργιάδη, ακολουθεί η αγωγή του κου Τσιρτσίδη, ακολουθεί η αγωγή του επίσης πρώην προέδρου ΤΑΑ κου Τζίμα και ταμεία του συλλόγου επί σειρά ετών, ακολουθεί η διεκδίκηση του κου Μουστακίδη ακολουθεί η αγωγή των συγγενών Χατζησταύρου και οι μηνύσεις της κα Λουπασάκη. Δικαιούμαστε λοιπόν να κάνουμε δεύτερες σκέψεις;;»

Να θυμίσουμε ότι ο πρόεδρος του ΤΑΑ την περίοδο 2015-2016, Γιώργος Γεωργιάδης στη συνέντευξη τύπου που είχε δώσει με αφορμή τα οικονομικά του ΜΓΣ Εθνικού,  απάντησε με σκληρή γλώσσα κατά του ΔΣ του ΜΓΣ Εθνικού στιςκατηγορίες που του αποδίδονται .

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είχε αναφέρει, στο ρεπορτάζ της Εφημερίδας Γνώμης:

Γ. Γεωργιάδης: «Η διοίκηση Μεσινέζη δεν θέλειτο βόλεϊ στην Πρι Λιγκ, ας αναλάβει τις ευθύνεςτης»

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη