Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

24% μειωμένη η προσέλευση μαθητών στα Λύκεια του Έβρου

Επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι πληροφορίες του focustonevro.gr για μειωμένη προσέλευση των μαθητών σχολεία χθες, κατά το πρώτο κουδούνι μετά την επαναλειτουργία των λυκείων. Όπως αναφέραμε χτες, πριν την ανακοίνωση των επίσημων στοιχείων, παρατηρήθηκε μειωμένη προσέλευση καθώς οι μαθητές είχαν την επιλογή να παρακολουθήσουν μαθήματα από το σπίτι.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 24% των μαθητών της Γ’ Λυκείου, δεν προσήλθε χθες στα σχολεία.

Αναλυτικότερα, στους 508 ανέρχονται οι μαθητές της γ’ λυκείου, ποσοστό 76%, και στους 338 οι εκπαιδευτικοί, ποσοστό 92%, που προσήλθαν στις σχολικές αίθουσες του Νομού Έβρου, πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, μετά την επιβολή των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Τα παραπάνω στοιχεία παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, Στέργιος Αποστολακούδης.

Οι εκπαιδευτικοί πάντως εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την προσέλευση καθώς υπήρχε προβληματισμός για πιθανή μικρότερη προσέλευση μαθητών. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία 28 εκπαιδευτικοί (ποσοστό 8%) κάνουν χρήση ειδικής άδειας, βάσει των προϋποθέσεων που προβλέπονται.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη