28 νέα κρούσματα – 1 κρούσμα από την ΠΕ Έβρου – Κανένας θάνατος

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Με σταθερό ρυθμό εξελίσσονται τα ημερήσια κρούσματα του νέου ιού στην χώρα μας, παρά τους αρχικούς φόβους για αύξηση κρουσμάτων λόγω του ανοίγματος των συνόρων. Η σημερινή καταμέτρηση του Υπουργείου Υγείας ανέφερε 28 νέα κρούσματα, με ένα εξ’ αυτών να καταγράφεται στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Στα ευχάριστα νέα, δεν σημειώθηκε κανένας θάνατος.

Είκοσι οκτώ επιπλέον κρούσματα κορωνοϊού δηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Αναλυτικά: Δεκατρία κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, ένα εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως σε εργαστήριο, επτά κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Σερρών, τρία κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λαρίσης, ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Έβρου, ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας και ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.486 (ημερήσια μεταβολή +0,8%), εκ των οποίων 54,8% είναι άνδρες. Από το σύνολο των 3.486 κρουσμάτων, 799 (22,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1.922 (55,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 192 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 8 (50% άνδρες).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin