280.000 αιώνιοι φοιτητές στα ελληνικά πανεπιστήμια – Επανέρχεται η διαγραφή τους

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Με βάση στοιχεία που παρουσιάζει η καθημερινή της Κυριακής οι μισοί περίπου από τους καταγεγραμμένους προπτυχιακούς φοιτητές έχουν ξεπεράσει το όριο φοίτησης του ν + 2.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης από τους συνολικά 668.734 εγγεγραμμένους προπτυχιακούς φοιτητές οι 282.588 ήταν «αιώνιοι». Δηλαδή, σχεδόν οι μισοί (το 42%) από τους φοιτητές έχουν ξεπεράσει τα έξι έτη σπουδών. 

Όπως έχει ανακοινωθεί ήδη, το υπουργείο Παιδείας θα επαναφέρει τη ρύθμιση περί διαγραφής των «αιωνίων» – σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η ρύθμιση θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέσα στην εβδομάδα – με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας των ΑΕΙ αλλά και τη δημιουργία κινήτρων στους νέους να επιλέγουν ορθά αντικείμενο σπουδών και να τις ολοκληρώνουν.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα υπάρχουν ΑΕΙ όπου οι «αιώνιοι» είναι περισσότεροι από τους ενεργούς.

Πρόκειται για το Πανεπιστήμιο Αθηνών (οι «αιώνιοι» είναι το 57,9% του συνόλου των φοιτητών), το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (η πρώην ΑΣΟΕΕ, με το 55,14% των εγγεγραμμένων φοιτητών να είναι «αιώνιοι»), το Πανεπιστήμιο Πειραιώς (54,22%) και το Πάντειο (50,64%). 

Για τους ήδη φοιτούντες  θα δοθεί εύλογος χρόνος για να αποφοιτήσουν με εξαιρέσεις για περιπτώσεις εργασίας/μερικής φοίτησης, σοβαρούς λόγους υγείας ή για άλλους εξαιρετικούς λόγους.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα:

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin