3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης: Πρώτη θέση σε διαπεριφερειακό διαγωνισμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Σύντομα ΕΔΩ ο επαγγελματικός οδηγός: focus στην αγορά

Το 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης « Δόμνα Βισβίζη» κατάφερε να πάρει την πρωτιά στον διαπεριφερειακό μαθητικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η Δ.Δ.Ε Πέλλας, με θέμα « Διακόσια χρόνια ελεύθερου κράτους. Η συνεισφορά των Ελλήνων της Μακεδονίας και της Θράκης στον εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα».

Τα παιδιά κατέκτησαν την 1η θέση στην κατηγορία Λογοτεχνικό δοκίμιο Γυμνασίου, ανάμεσα σε 77 συμμετοχές από 36 σχολεία των περιφερειών Δυτικής, Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τη συμμετοχή της ομάδας του πολιτιστικού προγράμματος της Δ.Δ.Ε Έβρου «Η θράκη στον Αγώνα». Το λογοτεχνικό δοκίμιο που δημιούργησε η ομάδα αναφερόταν στη ζωή και το έργο του Αντώνη και της Δόμνας Βισβίζη.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς έδωσε συγχαρητήρια στις μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης για τη σημαντική διάκριση αυτή διάκριση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του 3ου Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης:

Την 1η θέση κατέκτησε το 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη», στον διαπεριφερειακό μαθητικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η Δ.Δ.Ε Πέλλας, με θέμα « Διακόσια χρόνια ελεύθερου κράτους. Η συνεισφορά των Ελλήνων της Μακεδονίας και της Θράκης στον εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα» και ο οποίος απευθυνόταν σε μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων της Μακεδονίας και της Θράκης.

 Σκοπός του διαγωνισμού ήταν να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν και να αναδείξουν τον ρόλο και την προσφορά των αγωνιστών της Μακεδονίας και της Θράκης στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821, που οδήγησε στην ίδρυση του πρώτου ανεξάρτητου κράτους στη Βαλκανική χερσόνησο.

Το σχολείο μας κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία Λογοτεχνικό δοκίμιο Γυμνασίου, ανάμεσα σε 77 συμμετοχές από 36 σχολεία των περιφερειών Δυτικής, Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τη συμμετοχή της ομάδας του πολιτιστικού προγράμματος της Δ.Δ.Ε Έβρου «Η θράκη στον Αγώνα». Το λογοτεχνικό δοκίμιο που δημιούργησε η ομάδα αναφερόταν στη ζωή και το έργο του Αντώνη και της Δόμνας Βισβίζη και ήταν προϊόν ιστορικής έρευνας και συγγραφής μελών της ομάδας, υπό την καθοδήγηση και ενθάρρυνση των υπεύθυνων καθηγητών.  Στο κείμενο, η Δόμνα Βισβίζη αναθυμάται και αποτιμά τη ζωή της, λίγες μέρες πριν από τον θάνατό της, καταγράφοντας τις σκέψεις της σε μια επιστολή που δεν θα φτάσει ποτέ στον παραλήπτη της…

Συμμετείχαν οι μαθήτριες της ομάδας, Μαυρομάτη Μαρία, Μπουραντά Βασιλική, Μπουραντά Μαριάνθη και Ντάσκαρη Μαρία, ενώ υπεύθυνοι καθηγητές ήταν ο κ. Κίτσος Δημήτρης, η κ. Πετρούδα Λίλα και η κ. Σεκέρη Άννα.

Η βράβευση των μαθητριών και των υπεύθυνων καθηγητών θα γίνει τον Οκτώβριο.

Η ομάδα του πολιτιστικού προγράμματος του 3ου Γυμνασίου «Η θράκη στον Αγώνα», ευχαριστεί θερμά τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Παταπάτη Ευφροσύνη και την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Έβρου κ. Τσιροπούλου Σοφία για τη στήριξή τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς συγχαίρει τις μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη», καθώς επίσης και τους συντελεστές καθηγητές για τη σημαντική διάκριση που τιμά όχι μόνο τον τόπο μας αλλά και ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.  

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin