Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

3 νέα συστήματα seatrac σε παραλίες της Αλεξανδρούπολης

Χρειάστηκαν περίπου 18 μήνες για να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη προμήθεια για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Το ημερολόγιο έγραφε 17/12/2018 όταν, από την προηγούμενη Δημοτική αρχή είχε κατατεθεί η πράξη ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ. Στην συνέχεια ακολούθησε μια σειρά ενεργειών που απαιτούνται για να φτάσουμε στην προμήθεια που ολοκληρώθηκε αυτές τις μέρες. Έτσι σήμερα, τρία νέα συστήματα seatrac τοποθετεί ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στις παραλίες Δελφίνι, Καλαμάκι και Κυανή Ακτή, ενώ έχει ήδη επανεγκατασταθεί ένα ηλεκτροκίνητο κάθισμα seatrac στη δημοτική πλαζ ΕΟΤ.

Ο μηχανισμός seatrac αποτελείται από ράγες σταθερής τροχιάς, μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι επιτρέπει την αυτόνομη πρόσβαση του ατόμου με κινητική αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα στη θάλασσα, καθώς το μεταφέρει στο νερό και μπορεί να επιστρέψει στη βάση του ώστε να παραλάβει άλλο άτομο.

Επίσης, αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση στην παραλία της Αγ. Παρασκευής, ειδικού ηχητικού συστήματος που διευκολύνει την πρόσβαση ατόμων με μερική ή ολική απώλεια όρασης μέσα στη θάλασσα.

Με το ηλεκτροκίνητο κάθισμα seatrac και το ηχητικό σύστημα για τυφλούς όλοι ανεξαιρέτως οι συμπολίτες μας αποκτούν ασφαλή και αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα.

Παράλληλα έχουν ήδη τοποθετηθεί στις παραλίες Αγ. Παρασκευής και Κυανής Ακτής ειδικοί κάδοι προσαρμοσμένοι στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία, αποδυτήρια, ειδική σήμανση και έχουν διαμορφωθεί χώροι στάθμευσης ΑμεΑ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη