Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

4 Μαΐου 2020. Τέρμα τα ψέματα!

4 Μαΐου 2020.
Υπό άλλες συνθήκες μια ημερομηνία αδιάφορη. Δεν υπακούει σε κανένα συνδυασμό ή μαθηματική εξίσωση. Ούτε καν σε σενάριο συνομωσιολογίας. 

Κι όμως είναι μια νέα αρχή! Μία επανεκκίνηση μιας ολόκληρης κοινωνίας που συμπίπτει με το ταπεινό ξεκίνημα του δικού μας site. Και στις δύο περιπτώσεις προαπαιτούμενο είναι “το νεύρο”. Αυτό που πρέπει να έχουμε όλοι μας ώστε να ξεκινήσουμε δυναμικά και όχι νωχελικά, γυρνώντας σελίδα σε μια νέα πραγματικότητα, σε μία νέα κανονικότητα.

Κατά την  προσωπική μου  άποψη όσο πιο γρήγορα αντιληφθούμε την νέα κανονικότητα τόσο πιο γρήγορα θα προσαρμοστούμε και θα πατήσουμε στα πόδια μας για να συνεχίσουμε. Κανένα περιθώριο δεν έχουμε για πισωγυρίσματα, για λάθη, για επιπολαιότητες. Η μάσκα, τα γάντια, τα αντισηπτικά πρέπει να τα αποδεχτούμε και να τα  δώσουμε τον “χώρο” που πραγματικά τους αναλογεί μέσα στην καθημερινότητά μας, στην ζωή μας. Όχι όμως μεγαλύτερη αξία από όσο πρέπει.

Και εξηγούμαι, μπορεί πράγματι τα μέτρα προστασίας να αποτελούν την προέκταση μας πια, αλλά δεν είναι ο χαρακτήρας μας, δεν είναι ο εαυτός μας! Αυτός, (ο εαυτός μας) πρέπει να μείνει αλώβητος, ανεπηρέαστος και αυθεντικός.  Πρέπει να συνεχίσει από κει που σταμάτησε. Πρέπει να ζήσει. Να δημιουργήσει. Να δώσει ζωή σε ότι άψυχο υπάρχει γύρω μας. Σε ότι άψυχο έπαιρνε ζωή από εμάς.  Πρέπει με ένταση να ενεργοποιήσουμε εκείνο “το νεύρο” που θα μας κάνει να λειτουργήσουμε όπως λειτουργούσαμε τις ημέρες πριν την καραντίνα και είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε. 

Ένα τέτοιο, παρόμοιο “νΈβρο” αποκτά την στέγη του μέσα σε αυτό το site και γεννιέται μαζί με την ελπίδα που ξεπηδά από την σημερινή ημερομηνία. Ήρεμο όταν πρέπει και με ένταση όπου χρειαστεί.”Το νΈβρο” θα προσπαθήσει να διαγράψει την δική του πορεία παράλληλα με τους αναγνώστες του. Ελπίζουμε να είναι καλοτάξιδο!

Το νΈβρο

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη