Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

5 διακινητές στα χέρια της αστυνομίας σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα

Συνελήφθησαν χθες Παρασκευή (29/9) σε περιοχές του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, πέντε διακινητές, εκ των οποίων τέσσερις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί σε Επαρχιακή οδό του Έβρου, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας συνέλαβαν έναν ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες, εκ των οποίων ο ένας κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας τουρκικών αρχών.

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι σε περιοχές του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν έναν αλλοδαπό και τρεις ημεδαπούς διακινητές, διότι εντόπισαν τους ημεδαπούς δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που λειτουργούσε ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε Ι.Χ.Φ. όχημα, το οποίο οδηγούσε ο αλλοδαπός δράστης μεταφέροντας παράνομα στην ενδοχώρα εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ο οδηγός του οχήματος μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών αρχικά δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ενώ ακολούθως ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, χρηματικό ποσό, ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη