Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

60 μαθητές, 7 σχολείων της Αλεξανδρούπολης φύτευσαν 80 δένδρα

Το πρωί της Παρασεκυής 16/12/2022 και σε πείσμα του βροχερού καιρού 60 μαθητές από επτά διαφορετικά σχολεία της Αλεξανδρούπολης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη ώστε να συμμετάσχουν στη φύτευση 80 δέντρων στον κεντρικό ιστό της πόλης. Σύμφωνα με ανάρτηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης:

Κάθε σχολείο αποτέλεσε μία ομάδα που δεντροφύτεψε με την καθοδήγηση των μεγαλύτερων μαθητών του τομέα γεωπονίας και περιβάλλοντος του 2ου ΕΠΑΛ-1ου εργαστηριακού κέντρου Αλεξανδρούπολης.

Στην 14ης Μαΐου φυτεύτηκαν φωτίνιες, στην Ιωακείμ Καβύρη μανόλιες, στην Βενιζέλου δάφνες, στην Παλαιολόγου αριές, καλύπτοντας μ΄αυτόν τον τρόπο ογδόντα λακούβες, δημιουργώντας νέους πνεύμονες πρασίνου και ομορφαίνοντας από άκρη σε άκρη το κέντρο της πόλης μας!

Η περιβαλλοντική αυτή δράση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της μελέτης της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Αρχιτεκτονικής Τοπίου στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου, Τζούλιας Τζώρτζη, με τίτλο «Καταγραφή πρασίνου και ολοκληρωμένης στρατηγικής αναβάθμισης της πόλης της Αλεξανδρούπολης με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση και βελτίωση του μικροκλίματος της πόλης» στοχεύοντας στη σύνδεση των μαθητών με τον δημόσιο χώρο.

Στο χώρο της δενδροφύτευσης παραβρέθηκε συνεργείο από το Τμήμα Πρασίνου του Δήμος Αλεξανδρούπολης και εργαζόμενοι της Δημοτικής Αστυνομίας και του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης που διευκόλυναν τις εργασίες και την προσπάθεια των παιδιών. Ο δήμαρχος συνεχάρη μαθητές και εκπαιδευτικούς για την πραγματοποίηση της εθελοντικής δενδροφύτευσης δηλώνοντας ότι εμπιστεύεται τα παιδιά που θα γίνουν καλύτερα από τους μεγάλους σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και παίρνει παράδειγμα από αυτά γιατί δείχνουν ότι ξέρουν τι θα πει εθελοντισμός και φυσικό περιβάλλον!

Ήταν μαζί μας και τους ευχαριστούμε πολύ 
1ο δημοτικό σχολείο,
3ο δημοτικό σχολείο,
4ο δημοτικό σχολείο,
8ο δημοτικό σχολείο,
9ο δημοτικό σχολείο,
4ο γυμνάσιο,
4ο ΕΠΑΛ και
2ο ΕΠΑΛ – 1ο εργαστηριακό κέντρο Αλεξανδρούπολης.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη