Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

9 στα 9! Η χρονιά άλλαξε αλλά ο Εθνικός τον… χαβά του

Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης το έπιασε από εκεί που το είχε αφήσει και έκανε ποδαρικό με το δεξί στο 2023, διευρύνοντας το αήττητο και παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας στον Βόρειο όμιλο της Α2 κατηγορίας βόλεϊ των ανδρών. Οι παίκτες του Γιώργου Ανδραβίζου επικράτησαν 3-1 σετ του Μακεδονικού εντός έδρας αρχίζοντας με τονκαλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις του για τη νέα χρονιά.

Το πρώτο σετ ήταν μονόλογος του Εθνικού, με τους γηπεδούχους να έχουν σε όλη τη διάρκεια του σετ, απόσταση ασφαλείας. Οι ψύχραιμες επιθέσεις του Στοιλούδη και το αλάνθαστο παιχνίδι του Ανδρεάδη έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, ενώ ο Καψαλιάρης αποτέλεσε για μία ακόμα φορά εγγύηση στην άμυνα.

Και μπορεί το πρώτο σετ να κύλησε εύκολα για τον Εθνικό (25-13), ωστόσο στο δεύτερο τα βρήκαν σκούρα, με τον τεχνικό του Μακεδονικού Λάμπη Μπαμπαλιούτα, να διαβάζει καλά το παιχνίδι του αντιπάλου και να υποχρεώνει τον Εθνικό στο πρώτο του χαμένο σετ, εντός έδρας, στο πρωτάθλημα. Τα αλάνθαστα σερβίς του Μακεδονικού και κάποια αβίαστα λάθη του Εθνικού, έφεραν το 22-25.

Το τρίτο σετ ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο, ωστόσο ο Εθνικός ήταν αυτός που έδειξε πως δεν είναι διατεθημένος να χάσει άλλο σετ. Τα μπλοκ από τον Καβαρατζή, οι σωστές επιθέσεις του Δημητριάδη και τα ψύχραιμα σερβίς του Μπουφίδη, έδωσαν ξανά απόσταση ασφαλείας στον Εθνικό, νικώντας με 25-16.

Έχοντας τη ψυχολογία με το μέρος τους, οι παίκτες του Εθνικού μπήκαν δυνατά στο τέταρτο σετ, με τον Κωνσταντινίδη να είναι αλάνθαστος στις υποδοχές και τους Στοιλούδη-Ανδρεάδη να δίνουν λύσεις.

Οι Μπατίλης, Καραπιπέρης, Κεσκίνης, Κοντοστάθης και Ποιμενίδης, που μπήκαν ως αλλαγές, έδωσαν ανάσες και το φρεσκάρισμα που χρειαζόταν η ομάδα.

Εθνικός Αλεξ/πολης (Ανδραβίζος): Δημητριάδης, Καβαρατζής, Στοιλούδης, Μπουφίδης, Καψαλιάρης, Ανδρεάδης, λ- Κωνσταντινίδης (Κεσκίνης, Μπατίλης, Κοντοστάθης, Καραπιπέρης και Ποιμενίδης).

Τα σετ: 3-1 (25-13, 22-25, 25-17, 25-14)

ΠΗΓΗ: sportaddict.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη