loveandspices.gr by Eftychia Charmanidou
Καλοκαίρι χωρίς τα υπέροχα ντόπια μύδια, γίνεται? Για μένα τουλάχιστον δεν γίνεται, αφού λατρεύω τα μύδια(όταν είναι σωστά μαγειρεμένα).
Στην Αλεξανδρούπολη είμαστε άλλωστε, και εδώ έχουμε τα τέλεια μύδια! Φέτος δε, είναι τα καλύτερα που έχω φάει ποτέ! Είναι μεγάλα, νόστιμα, φρεσκότατα, με την απίθανη μυρωδιά της θάλασσας να σου γαργαλάει τις αισθήσεις.
Ακόμα και σκέτα με λίγες σταγόνες λεμονιού, είναι ο πιο απίθανος μεζές για τσίπουρο αλλά και μπύρα.
Εδώ θα σας δώσω μια εκδοχή για μύδια μαρινιέρ, που συνήθως γίνονται με κρασί ή μπύρα, και βούτυρο. Επιπλέον, κάποια μικρά τεχνικά μυστικά για να φάτε τα τέλεια μύδια στο σπίτι, καθώς και τον τρόπο καθαρισμού τους.
Τεχνικές συμβουλές αχνίσματος των μυδιών
1.Τα μύδια θέλουν άχνισμα 3-4 λεπτά, διαφορετικά αφυδατώνονται και γίνονται σαν μαστίχα. Μην τα παραβράζετε λοιπόν!
2.Χρησιμοποιούμε βούτυρο και όχι ελαιόλαδο, κάνει τη διαφορά!
3.Τα λαχανικά που χρησιμοποιούμε πρέπει να είναι σε μικρή ποσότητα και να σοταριστούν ελαφρά για να παραμείνουν «ζωντανά».
Μύδια αχνιστά με κρασί και βούτυρο
- Μερίδες: 2-4
- Χρόνος προετοιμασίας και καθαρίσματος των μυδιών: 40 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος : 10 λεπτά
Υλικά
- 1 κιλό μύδια με το κέλυφος
- 100γρ. κρασί λευκό ή ροζέ
- 100γρ. βούτυρο κρύο
- 1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
- Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 κλωναράκι θυμάρι φρέσκο
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
- 3σκ. Σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 φύλλα δάφνης
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο για ο σερβίρισμα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για το σερβίρισμα
- Φρυγανισμένο ζεστό ψωμί
- Τηγανιτές πατάτες
- 1 μπολάκι με μαγιονέζα
Είμαι η Ευτυχία από το loveandspices.gr ! Βρείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ