Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Πρόταση για επιβράβευση υπαλλήλου του Δήμου Αλεξανδρούπολης από τον Δημήτρη Μερκούρη

Με επιστολή του προς τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Αλεξανδρούπολης ο σύμβουλος της δημοτικής κοινότητας Δημήτρης Μερκούρης προτείνει να επιβραβευτεί δημοτικός υπάλληλος για την άψογη και φιλότιμη συμπεριφορά του. Διαβάστε την πρόταση και το γεγονός που προηγήθηκε αυτής:

ΠΡΟΣ

Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Θέμα: Επιβράβευση εξαιρετικής πράξης κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας υπαλλήλου (άρθρο 68 του Ν. 3584/2007)

Την 28η Σεπτεμβρίου 2020 στις 07:10 π.μ. επί της οδού Ανατολικής Θράκης & Εθνικής Αντίστασης συνέβη το ακόλουθο γεγονός. Καθώς προχωρούσα προς την εργασία μου, άκουσα μια φωνή πίσω μου “Κύριε”. Γύρισα και είδα έναν κύριο να κρατά χρήματα στα χέρια του και να κατευθύνεται προς το  μέρος μου. “Σας έπεσαν τα χρήματα” μου είπε και μου τα δίνει. Αφού τον ευχαρίστησα, τον ρώτησα το όνομα του, ενώ παράλληλα διαπίστωσα ότι ήταν ο οδηγός του απορριμματοφόρου.

Όταν πήγα στην εργασία μου, επικοινώνησα με τον προϊστάμενο του και του ανέφερα ότι ο εργαζόμενος της καθαριότητας κ. Κ. Ρ. έκανε σήμερα μια εξαιρετική πράξη κατά την εκτέλεση των υπαλληλικών του καθηκόντων και το σημαντικότερο δεν γνώριζε ποιος είμαι και ποια ιδιότητα έχω στον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Αγαπητέ συνάδελφε,

Όπως γνωρίζετε, σε μια επιχείρηση ή σε έναν οργανισμό το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί το πιο πολύτιμο συστατικό. Επίσης, η ύπαρξη, η διατήρηση και η ανάδειξη αξιών και ικανών υπαλλήλων είναι καθοριστική για την επιτυχία τους. Ιδιαίτερα σε μια υπηρεσία, όπως είναι αυτή της καθαριότητας και πρασίνου, στην οποία καθημερινά οι λιγοστοί υπάλληλοι δίνουν αγώνα για να είναι ο Δήμος μας καθαρός και πράσινος. Στο πλαίσιο αυτό θεωρώ ότι θα πρέπει να επιβραβευθεί ο κ. Κ. Ρ. σύμφωνα με το άρθρο 68 του Ν. 3584/2007. Η βράβευση αυτή θα συμβάλλει στην αναγνώριση της ως άνω πράξης του υπαλλήλου και θα ενισχύσει τις προσπάθειες του ανθρώπινου δυναμικού. Επιπλέον, θα δημιουργήσει  και ένα γενικότερο θετικό κλίμα, καθώς οι υπάλληλοι θα γνωρίζουν πως η διοίκηση – υπηρεσία για την οποία εργάζονται, αναγνωρίζει τις προσπάθειες και τη γενικότερη συμπεριφορά τους.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη