Με νέα δεδομένα λειτουργεί από σήμερα ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από την νόσο Covid-19 έπειτα από την επικαιροποίησή του.
Για την Περιφέρεια ΑΜΘ, στο χαμηλότερο επίπεδο συναγερμού παραμένουν η Π.Ε. Έβρου, Καβάλας και Δράμας, ενώ στο δεύτερο επίπεδο (σε κατάσταση επιτήρησης) ανήλθαν πλέον η Π.Ε. Ροδόπης και Ξάνθης, μετά τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.
Από τις 74 περιφερειακές ενότητες της χώρας, οι 26 ανήκουν στο επίπεδο 1, (σε ετοιμότητα), οι 22 βρίσκονται στο επίπεδο 2, (σε κατάσταση επιτήρησης), 24 στο επίπεδο 3, (σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης), και 2 στο επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου).
Μέχρι στιγμής, με βάση τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας, οι Περιφερειακές Ενότητες έχουν κατανεμηθεί ως εξής:
Επίπεδο 1: Άνδρος, Αρκαδία, Άρτα, Δράμα, Έβρος, Ευρυτανία, Ηλεία, Θάσος, Θεσπρωτία, Ιθάκη, Ικαρία, Καβάλα, Κάλυμνος, Κάρπαθος-Κάσος, Κεφαλληνία, Λασίθι, Λευκάδα, Λήμνος, Μεσσηνία, Μήλος, Ρέθυμνο, Σποράδες, Σύρος, Τήνος, Φωκίδα, Χανιά.
Επίπεδο 2: Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Γρεβενά, Εύβοια, Ημαθία, Κέρκυρα, Κιλκίς, Κορινθία, Κως, Λακωνία, Μαγνησία, Νάξος, Ξάνθη, Πάρος, Πιερία, Πρέβεζα, Ροδόπη, Ρόδος, Φθιώτιδα, Φλώρινα, Χαλκιδική, Χίος.
Επίπεδο 3: Ανατολική Αττική, Αχαΐα, Βοιωτία, Βόρειος Τομέας Αθηνών, Δυτική Αττική, Δυτικός Τομέας Αθηνών, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Θήρα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Κέα-Κύθνος, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Λάρισα, Λέσβος, Μύκονος, Νήσοι Αττικής, Νότιος Τομέας Αθηνών, Πειραιάς, Πέλλα, Σάμος, Σέρρες, Τρίκαλα.
Επίπεδο 4: Καστοριά, Κοζάνη.
Υπενθυμίζεται ότι ο Χάρτης περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε Περιφερειακή Ενότητα της χώρας (Επίπεδο 1 – Ετοιμότητας, Επίπεδο 2 – Επιτήρησης, Επίπεδο 3 – Αυξημένης Επιτήρησης και Επίπεδο 4 – Αυξημένου Κινδύνου) και εντάσσει τις 74 Περιφερειακές Ενότητες της Ελλάδας σε επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας με αντίστοιχες δέσμες μέτρων που ισχύουν για όλους.
Να σημειώσουμε πως από τις 24 Οκτωβρίου η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού. Η μάσκα θα μπορεί να αφαιρείται μόνο στους χώρους εστίασης και μόνο όταν οι πελάτες κάθονται στο τραπέζι.
Πηγή: skai.gr