Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

SMS 13033: Ποιον κωδικό χρησιμοποιούμε για τα εποχικά καταστήματα – Πώς πηγαίνουμε από Δευτέρα σε καταστήματα και σούπερ μάρκετ

Σε καθεστώς lockdown θα βρίσκεται η χώρα τουλάχιστον μέχρι τις 14 Δεκέμβρη με την κυβέρνηση να προσπαθεί να βρει το φως στο τέλος του τούνελ, το οποίο προς το παρόν δεν διαφαίνεται. Έτσι λοιπόν, όλα συνηγορούν στο ότι θα κάνουμε γιορτές με αυστηρούς περιορισμούς και τα υφιστάμενα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού. 

Αυτό συνεπάγεται ότι θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τον τρόπο αποστολής SMS στο 13033 για τις -περιορισμένες- μετακινήσεις μας. Σύμφωνα με τη ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, από τη Δευτέρα 7/12 ανοίγουν τα εποχικά καταστήματα στα οποία μεταβαίνουμε αποστέλλοντας τον κωδικό 2, ενώ σε αναμονή βρίσκονται τα κομμωτήρια και το υπόλοιπο λιανεμπόριο.

Οσον αφορά στα κομμωτήρια, εξετάζεται το σενάριο να ανοίξουν την ερχόμενη Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι το Σαββατοκύριακο 8-9 Νοέμβρη που δόθηκε παράταση στα κομμωτήρια, οι πελάτες τους χρησιμοποιούσαν τον κωδικό 2 για να μετακινηθούν. 

Με τον κωδικό 2 μπορούμε να μεταβούμε σε ΚΤΕΟσυνεργείο αυτοκινήτων, καθώς και στα ανοιχτά μαγαζιά, στην παρούσα φάση στα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα ψιλικών κτλ.

Πηγή: ethnos.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη