Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2024

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ έφτασε το θέμα του φράχτη στην περιοχή Μελισσοκομείο των Φερών

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στην τελευταία διαδικτυακή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΑΜΘ ήταν και αυτό του φράχτη στο Μελισσοκομείο των Φερών στον Έβρο.

Πριν από λίγες μέρες ο Αγροτικός & Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, με ανακοίνωση του τόνιζε εντόνως, ότι με τον τρόπο που δημιουργείται ο φράχτης στο συγκεκριμένο σημείο, εμποδίζει αντιπλημμυρικό έργο (ιρλανδική διάβαση) και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πλημμύρας όταν ξεκινήσουν και πάλι οι έντονες βροχοπτώσεις.

Κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» Χριστόδουλος Τοψίδης, πήρε τον λόγο και είπε για το θέμα:

«Θέλουμε να υπάρχει το αποτρεπτικό εμπόδιο, όχι όμως εις βάρος της τοπικής οικονομίας και των κτηνοτρόφων και παραγωγών της περιοχής. Θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία της κυβέρνησης με την Περιφέρεια για το ζήτημα, η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποφασίζει χωρίς να την ενδιαφέρουν οι ζημιές στις περιουσίες των κατοίκων».

Με την σειρά του Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς τόνισε:

«Νέο έγγραφο στάλθηκε προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη 21 Σεπτεμβρίου με το οποίο ο αντιδήμαρχος αιτείται την μη κατασκευή του φράχτη στην τσιμεντοδιάβαση Παυλίδη (σ.σ. όνομα για την ιρλανιδική διάβαση της περιοχής) ή εναλλακτικά θα μείνει χωρίς φράχτη ένα μήκος περίπου 70 μέτρων επί της τσιμεντοδιάβασης και ζητάει να αστυνομεύεται μόνιμα αυτό το σημείο. Αυτό εξετάζεται από την διεύθυνση τεχνικής υποστήριξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».

Ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Βουλγαρίδης, που κατοικεί στην περιοχή των Φερών σημείωσε:

«Η διάβαση Παυλίδη, που έγινε πριν 6-7 χρόνια από την περιφέρεια, είναι τεράστιας σημασίας για την περιοχή, ωστόσο, λόγω του φράχτη, από 250 μέτρα που ήταν έχει στενέψει κατά πολύ, φτάνοντας σήμερα τα 70. Αν κατασκευαστούν και οι ανοιγόμενες θύρες που πρότεινε η υπηρεσία της ΠΕ Έβρου, τότε θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη μείωση του πλάτους της, με τον κίνδυνο της πλημμύρας να θεωρείται δεδομένος. Δεν θα πρέπει να ζήσουν οι κάτοικοι και οι παραγωγοί καταστάσεις του παρελθόντος, τότε που διαρκώς άφηναν τα σπίτια τους και έχαναν τις περιουσίες τους. Δεν πρέπει να γίνουν αυτές οι θύρες. Αν για 70 μέτρα, λέει το Υπουργείο ότι δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορα, τότε είναι ντροπή μας. όλοι οι φορείς συμφωνούν ότι δεν πρέπει να επεκταθεί ο φράχτης σε εκείνο το σημείο».

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, αναφορικά με το αίτημα των κατοίκων και φορέων, απάντησε ότι «θα το ξαναδούμε».

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email