Την ικανοποίηση της για την πορεία των δυο νοσοκομείων του Έβρου, Πανεπιστημιακό Αλεξανδρούπολης και Γενικό Διδυμοτείχου, στην αντιμετώπιση της πανδημίας μέχρι σήμερα, εξέφρασε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας.
«Η προσπάθεια όλων των υγειονομικών είναι εξαιρετική – ανέφερε – τα δυο Νοσοκομεία δεν πιέζονται πια όπως πριν, αλλά εξακολουθούμε να είμαστε προσεκτικοί», επισημαίνοντας ότι ο εμβολιασμός φαίνεται να είναι η προφύλαξη μας.
Στο ζήτημα της λειτουργίας της Καρδιολογικής κλινικής του Γ.Ν. Διδυμοτείχου που έχει μείνει με δυο μόνιμους γιατρούς, αφού οι άλλοι δυο βρίσκονται σε αναστολή εξαιτίας του μη εμβολιασμού τους, επισήμανε ότι το ζήτημα αυτό θα λήξει στο τέλος Μαρτίου προσθέτοντας ότι «είναι σημαντικό να πείσουμε τους συναδέλφους να εμβολιασθούν. Έχουμε φέρει όλα τα εμβόλια και κλασσικού τύπου για όσους φοβούνται τα mRNA. Θέλουμε όλους τους υγειονομικούς μέσα, πριν, κατά την διάρκεια και μετά την πανδημία. Εννοείται ότι δεν περισσεύει κανείς και επειδή η ιατρική είναι βασισμένη σε τεκμήρια και τα τεκμήρια δείχνουν ακριβώς αυτό, ότι πρέπει να εμβολιασθούμε, είναι σημαντικό πρώτοι οι γιατροί να το δείχνουν».
Αναφορικά με την ενίσχυση του Νοσοκομείου αλλά και άλλων δομών με ειδικότητες γιατρών που εκλείπουν, τόνισε ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν όλα τα κίνητρα που θα ισχύσουν για την πρόσληψη γιατρών του ΕΣΥ και για μακρινές περιοχές, ενώ αυτές τις μέρες γίνεται η επεξεργασία νομοσχεδίου που αναμένεται να ψηφισθεί τον Απρίλιο σύμφωνα με το οποίο αναπροσαρμόζεται όλη η πρωτοβάθμια περίθαλψη. «Γίνονται όλα καινούργια από την αρχή όλα όσα έχουν σχέση με γιατρούς Κέντρα Υγείας ΤΟΜΥ.Ο χάρτης Υγείας αναδιοργανώνεται και γίνεται με βάση τα διεθνή πρότυπα και τις ανάγκες των κάτοικων», δίνοντας απάντηση στα παράπονα φορέων και κατοίκων από περιοχές του Έβρου, για την αποδυνάμωση των Περιφερικών Ιατρείων και Κέντρων Υγείας.