Το θέμα της έλλειψης ιατρού Βιοπαθολογίας στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας φέρνει στη Βουλή η Βουλευτής Έβρου Νατάσα Γκαρά μετά και την επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου. Όπως περιγράφει η επιστολή, η οργανική θέση Ιατρικής Βιοπαθολογίας παραμένει κενή από 15-01-2015.
Το Δελτίο Τύπου και η αναφορά της κ. Γκαρά:
Την έλλειψη ιατρού Βιοπαθολόγου στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας που συνεπάγεται την ανεπαρκή παροχή υγειονομικών υπηρεσιών στον εξυπηρετούμενο από το Κέντρο Υγείας πληθυσμό, φέρνει με αναφορά της στη Βουλή η Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Νατάσα Γκαρά.
Η Βουλευτής Έβρου κατέθεσε ως αναφορά την Επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, στην οποία περιγράφεται το πρόβλημα της έλλειψης ιατρού Βιοπαθολόγου στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας. Όπως περιγράφει η επιστολή, η οργανική θέση Ιατρικής Βιοπαθολογίας παραμένει κενή από 15-01-2015, ενώ από την 23-07-2020, όταν παραιτήθηκε και η επικουρική ιατρός που την κάλυπτε, η θέση παραμένει ακάλυπτη. Ενώ παράλληλα στο μικροβιολογικό εργαστήριο εργάζονται μόλις δύο παρασκευάστριες.
Για την επίλυση του προβλήματος, ζητείται η άμεση προκήρυξη της κενής οργανικής θέσης Βιοπαθολόγου, γιατί το Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό πληθυσμού στον βόρειο Έβρο και η πλήρης λειτουργία του Εργαστηρίου Βιοπαθολογίας είναι καθοριστική για την ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας και την απρόσκοπτη παροχή υγειονομικών υπηρεσιών στον πληθυσμό. Επιπλέον, προτείνεται να δοθεί κίνητρο στους ενδιαφερόμενους για τη θέση ιατρούς με την προκήρυξη της θέσης στο βαθμό του Διευθυντή (επικουρικά ως Επιμελητή Α/Β).
Σημειώνεται τέλος, ότι η κα Γκαρά έχει πολλές φορές αναδείξει με ερωτήσεις και αναφορές στη Βουλή των Ελλήνων τις ιδεοληπτικές πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ που έχουν οδηγήσει στην εγκατάλειψη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, χωρίς ενίσχυση σε προσωπικό, χωρίς βελτίωση των συνθηκών εργασίας των υγειονομικών, με μόνο σκοπό την ιδιωτικοποίησή του. Τονίζει μάλιστα, ότι η εφαρμογή των καταστροφικών πολιτικών της κυβέρνησης, όπως η απόφαση αναστολής λειτουργίας Περιφερειακών Ιατρείων και Κέντρων Υγείας σε μια ευαίσθητη και απομακρυσμένη περιοχή όπως ο Έβρος, η απαράδεκτη, αλλά και επικίνδυνη κατάσταση των εκκρεμών χειρουργείων, συνέβαλε στη ερήμωσή της και στην υγειονομική ανασφάλεια των κατοίκων.