Τρίτη 30 Απριλίου 2024

1st Tiakas Food Tasting… μια υπέροχη βραδιά γαστρονομίας και όχι μόνο…

Εκλεκτά πιάτα με Μπάμπο, Καβουρμά αλλά και λουκάνικα ΤΙΑΚΑ, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρέστησαν στο 1st Tiakas Food Tasting, που πραγματοποίησε η εταιρεία επεξεργασίας κρέατος «Τιάκας», το Σάββατο 26/11 στο φιλόξενο RAMADA PLAZA THRAKI στην Αλεξανδρούπολη.

Πιάτα δημιουργικά και νόστιμα,  εμπνευσμένα από την chef Ευτυχία Χαρμανίδου, με στόχο την ανάδειξη των προϊόντων ΤΙΑΚΑΣ,  σε ένα μενού γευσιγνωσίας  όπου η γεύση και η τιμιότητα έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο! 

Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν Μπάμπο ψητή με κρέμα αυγολέμονο, Τραχανά με πικάντικο Καβουρμά και κρέμα φέτας αλλά και ένα πληθωρικό σπεντζοφάι  που έκλεψε τις εντυπώσεις ! 

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την παρασκευή των πιάτων,  χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά τοπικά προϊόντα του Έβρου!  

Μεταξύ των άλλων επιχειρηματικών στόχων και ανακοινώθηκαν στην αίθουσα από την κα Δωροθέα Τιάκα (Υπεύθυνη Ανάπτυξης Αγορών) ήταν και μια σειρά  ενεργειών εξωστρέφειας που θα υποστηρίξουν τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, όπως ο προγραμματισμός γευστικών δοκιμών σε καταστήματα, νέες συνταγές με παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία, καθώς και ο σχεδιασμός νέων μεθόδων με στόχο την αύξηση των πωλήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η  εταιρεία «Τιάκας» πρόσφατα απέσπασε για την χωριάτικη μπάμπο το χρυσό βραβείο ποιότητας στην 7η έκθεση “Meat Grill Days 2022“, της διοργάνωσης “O. Mind Creatives, Meat Place Magazine”.

Θυμίζουμε ότι η εταιρεία «Τιάκας», ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στο χώρο παραγωγής και επεξεργασίας του κρέατος το 1950 με τρεις γενιές να αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα στην συνεχώς αναπτυσσόμενη πορεία της εταιρεία που απασχολεί δεκάδες εργαζόμενους σε όλο τον Έβρο με μονάδες παραγωγής και καταστήματα σε Σουφλί και Αλεξανδρούπολη. 

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποία η κυρία Δωροθέα Τιάκα απένειμε τιμητικές πλακέτες στα τρία αδέρφια Ιωάννη, Παναγιώτη και Αλέξανδρο  Τιάκα, από την δεύτερη γενιά, που ήταν οι βασικοί πυλώνες ανάπτυξης και προόδου της εταιρείας τα προηγούμενα χρόνια μέχρι και σήμερα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν δεκάδες επαγγελματίες από τον χώρο της εστίασης αλλα και ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης  του Δ.Π.Θ.Βιολόγος, Αθανάσιος  Αλεξόπουλος  ο όποιος στην ομιλια του αναφέρθηκε στην συμμετοχή της εταιρείας Τιάκας σε ερευνητικό πρόγραμμα με σκοπό την βελτίωση της διατηρησιμότητας των επεξεργασμένων ζωικών προϊόντων (λουκάνικο, καβουρμάς) και της αναβάθμισης της ποιότητας μέσω της υιοθέτησης καινοτόμων προσεγγίσεων που θα ενισχύουν το βιολειτουργικό τους χαρακτήρα χωρίς ταυτόχρονα τα προϊόντα να χάνουν τα τοπικά τους ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ή τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής.  

Την ευθύνη για την οργάνωση και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Κυριάκος Αετόπουλος – ΑΚ Διαφημιστική.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email