loveandspices.gr by Eftychia Charmanidou
Η αυθεντική χοιρινή τηγανιά, ο μαγικός μεζές του ένδοξου τόπου μας!
Αυτή η απλή, απλούστατη εκτέλεση της χοιρινής τηγανιάς είναι αξία ανεκτίμητη. Το καλό χοιρινό κρέας, λίγα μυρωδικά, αλατοπίπερο, κρασί και λεμόνι.
Χοιρινή τηγανιά, ο μαγικός ελληνικός μεζές!
- Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας & ψησίματος: 25-30 λεπτά
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινή τηγανιά σε κύβους 3-4εκ.
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κούπα κρασί λευκό ή κόκκινο
- Χυμός από 1-2 λεμόνια
- 1κ.γ. γεμάτο ρίγανη
- 1κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 2-3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- 1κ.γ. μείγμα βοτάνων Herbs de Provence(προαιρετικά)
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2-3 πιπεριές πράσινη & κόκκινη σε λωρίδες(προαιρετικά)
- 1κ.σ. μουστάρδα(προαιρετικά)
- Αλάτι και πιπέρι
Eίμαι η Ευτυχία από το loveandspices.gr ! Βρείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ