Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Χρήστος Μέτιος μετά την ήττα τι;

Ο β’ γύρος και το ποσοστό του 49,14% του στέρησαν την νίκη και την συνέχιση της πορείας του στην περιφερειακή διοίκηση της ΑΜΘ. Η παράταξη του Χρήστου Μέτιου παρά το γεγονός, ότι στον α’ γύρο προηγήθηκε έναντι της παράταξης του Χριστόδουλου Τοψίδη και παρά το γεγονός, ότι έλαβε απεριόριστη στήριξη από την κυβέρνηση και προσωπικά τον ίδιο τον πρωθυπουργό, από το απόλυτο φαβορί έγινε το outsider. Οι πολίτες αποφάσισαν να δώσουν ισχυρή εντολή στην “Περιφερειακή Σύνθεση”.

Μετά το σοκ της ήττας που ήταν μη αναμενόμενη για την “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” και όλα τα συναισθήματα που διαδέχονται μιας τέτοιας κατάληξης πολύ ενδιαφέρον αποκτούν οι επόμενες κινήσεις και σκέψεις του νυν περιφερειάρχη αλλά και συνολικά των περιφερειακών συμβούλων του.

Σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντος του, ο Χρήστος Μέτιος μαζί με τους συνεργάτες του και τους αντιπεριφερειάρχες βρίσκονται στην θέση τους και εργάζονται όπως και πριν και έτσι θα εξακολουθούν να κάνουν και τους επόμενους δύο κρίσιμους μήνες, καθώς μπροστά μας είναι ο χειμωνας με όλες τις δυσκολίες που αυτός φέρνει, πλημμύρες, έργα και υποδομές.

Μαθαίνουμε πως παρέχεται κάθε πληροφορία και διευκόλυνση προς τον νέο περιφερειάρχη, μέχρι και χώρος του έχει παραχωρηθεί για τον σκοπό αυτόν. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι, ότι καταγράφεται μια κατάσταση στην οποία αξίζει να σταθεί κανείς, γιατί ενδεχομένως θα περίμενε κάποιος μετά από μια τέτοια ήττα να ξεσπάσει “πόλεμος” ενδοπαραταξιακός και ο συνδυασμός να βαρέσει διάλυση με τις γκρίνιες να υπερισχύουν και τις προσωπικές βολές να δίνουν και να παίρνουν. Τέτοιο εχθρικό και τοξικό κλίμα δεν έχει παρατηρηθεί, όλοι εμφανίζονται ενωμένοι, χωρίς διχαστικό λόγο με πνεύμα ομαδικότητας, σταθεροί και συνεπείς τόσο ως προς την παράταξη όσο και ως προς το πρόσωπο του Χρήστου Μέτιου.

Συζητήσεις γίνονται για το τι έφταιξε και έχασαν, αλλά κανείς δεν ρίχνει αποκλειστικά και μόνο το βάρος της ευθύνης στον επικεφαλής της “Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης”. Ο Χρήστος Μέτιος, όπως λένε οι ίδιες πηγές, δεν κρύφτηκε σε καμία περίπτωση στο “λαγούμι” του και εκτελεί κανονικά τα καθήκοντα του, αναφέροντας σε μέλη της παράταξης του, πως θα σεβαστεί την λαϊκή ετυμηγορία και θα την τιμήσει από τα έδρανα της αντιπολίτευσης παρακολουθώντας το έργο του νέου περιφερειάρχη. Ο Χρήστος Μέτιος με την στάση του απομακρύνει κάθε διαιρετική τάση και ενεργεί συναινετικά. Μάλιστα τις επόμενες ημέρες σχεδιάζεται και συνάντηση των νεοκλεγέντων περιφερειακών συμβούλων σε μια προσπάθεια συντονισμού των περαιτέρω βημάτων.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη