Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Οι προτεραιότητες του Κώστα Βενετίδη ως θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Υποδομών και Έργων ΑΜΘ

Χρόνια στην αυτοδιοίκηση και με εμπειρία αναλαμβάνει ένα πόστο που το γνωρίζει αρκετά καλά. Ο Κώστας Βενετίδης ορίστηκε από τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλο Τοψίδη, ως θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Υποδομών και Έργων, αντιπεριφέρεια δύσκολη, απαιτητική και με πολλές προκλήσεις.

Ο ίδιος από την στιγμή που έμαθε ότι αναλαμβάνει αυτήν την θέση, δεν έχει σταματήσει να ενημερώνεται για τα ζητήματα που αφορούν στο αντικείμενό του, γνωρίζοντας πολύ καλά, ότι τόσο το κομμάτι της πολιτικής προστασίας όσο και αυτό των υποδομών, είμαι κρίσιμοι τομείς σε μια περιφέρεια που ήδη αντιμετωπίζει πολλά.

Επιδίωξή του είναι μια δυναμική εκκίνηση, χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος, άλλωστε το γεγονός ότι, έτσι και αλλιώς διετέλεσε αντιπεριφερειάρχης και ήταν περιφερειακός σύμβουλος και στην προηγούμενη θητεία επί Μέτιου, του δίνει το προβάδισμα έναντι των νέων που εισέρχονται στο περιφερειακό συμβούλιο να έχει την συνέχεια των γεγονότων και των καταστάσεων.

Ο κύριος Βενετίδης μετράει στο ενεργητικό του πολλά στοιχήματα που έπρεπε να κερδίσει, με μεγαλύτερο αυτό της πανδημίας, που κλήθηκε να διαχειριστεί, ως αντιπεριφερειάρχης δημόσιας υγείας μια πρωτόγνωρη κατάσταση με πολλή αβεβαιότητα.

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης έχει πλήρη επίγνωση του ρόλου του, καθώς αντιλαμβάνεται, πως ο πήχης έχει μπει πολύ ψηλά και πως η παράταξη του έχει καλλιεργήσει προεκλογικά πολλές προσδοκίες στους πολίτες για αλλαγή και ανανέωση και σε αυτές θέλει να φανεί αντάξιος, τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι συνάδελφοι του που θα κάτσουν σε επίμαχα και νευραλγικά πόστα.

Ο κύριος Βενετίδης λίγες μέρες πριν αναλάβει και επίσημα, δίνει την υπόσχεση, ότι θα δουλέψει μεθοδικά, με συνέπεια και υπευθυνότητα, έτοιμος να λογοδοτεί για την πορεία των προσπαθειών του κάθε στιγμή, διότι όπως λέει οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να γνωρίζουν τα πραγματικά προβλήματα και τις ενέργειες που δρομογούνται για την επίλυση τους. Κάνει την ιεράρχηση των ζητημάτων αυτών και καταγραφεί τρόπους διεκδικήσεις, έτσι ώστε από την 1η Ιανουαρίου να μπει στην μάχη κατ’ ευθείαν με τις απαραίτητες συνεργασίες και συνέργειες για το καλό των πολιτών και της περιφέρειας.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη