Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Στην ART GALLERY η έκθεση «Είμαστε η GENERATION Z» 

Τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης: «Είμαστε η GENERATION Z» με έργα από μεικτές τεχνικές μιας ομάδας μαθητών της Β΄ και Γ΄ τάξης του Εσπερινού Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης  πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 22 Μαΐου στις 19:30, στην ART GALLERY στην Αλεξανδρούπολη.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης «Είμαστε η GENERATION Z», που στοχεύει στην κινητοποίηση της αυτοέκφρασης των νέων και την ενεργοποίηση του αυτοπροσδιορισμού τους μέσω της τέχνης.

Στόχος της δράσης να δοθεί μια πλατφόρμα επικοινωνίας στους νέους μέσα από τις δικές τους ερμηνείες σε σχέση με τον εαυτό τους και τον κοινωνικό τους περίγυρο. Παράλληλα στοχεύει στην ενδυνάμωση της σχέσης των μαθητών με τα μουσεία, την κατανόηση του ρόλου των μουσείων στην καθημερινότητά τους και την ενίσχυση της αλληλεπίδρασής τους με τον υλικό και άυλο πολιτισμό.

Σε ανάρτηση του Εσπερινού Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης αναφέρεται:

Αν σου ζητήσουν να προσδιορίσεις τον εαυτό σου, ίσως είναι πιο εύκολο να το κάνεις μέσω της τέχνης. Ίσως μέσα από τα χρώματα, τα σχήματα και τις υφές να αποδώσεις καλύτερα την ένταση των συναισθημάτων σου…

Στην εικαστική έκθεση “Είμαστε η Generation Z” στην πάντα φιλόξενη Art Gallery οι επισκέπτες μπορούν να δουν, να αφουγκραστούν και να αναστοχαστούν πάνω στον αυτοπροσδιορισμό και τις προσδοκίες των εφήβων μαθητών και μαθητριών μας, της δικής μας Generation Z.

Οι ελπίδες για το παρόν και το μέλλον, οι μύχιες σκέψεις, οι διέξοδοι και τα αδιέξοδα, η ένταση και η ηρεμία, η αντίληψη του κόσμου, το φωτεινό ή ζοφερό φως, το άτομο και η ομάδα. Όλα αποτυπώνονται στη χρωματική κωδικοποίηση της διαδικασίας δημιουργίας των εικαστικών έργων, όταν το πλέγμα των αρνητικών και θετικών πτυχών πλημμυρίζει την ψυχή και απορρέει από το ίδιο το σώμα των καλλιτεχνών.

Οφείλουμε θερμές ευχαριστίες στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και την πανάξια και ακάματη κα Αγγέλα Γιαννακίδου, για την πολύτιμη πρόσκληση, την άψογη συνεργασία και την ανεκτίμηση ευκαιρία αυτοέκφρασης που έδωσε στα παιδιά μας. Ολόψυχες ευχαριστίες και στη Μουσειοπαιδαγωγό κα Βαλεντίνα Σωκράτους, την άγρυπνη ψυχή του προγράμματος, για την εμψύχωση των παιδιών μας, τη μύηση στον μαγικό χώρο της τέχνης, το πηγαίο ταλέντο και το ανεξάντλητο μεράκι. Ευχαριστούμε θερμά τους καθηγητές, τις καθηγήτριες και όλο το προσωπικό του σχολείου μας που στάθηκαν με αγάπη στο πλευρό των παιδιών μας.

Ευχαριστούμε από καρδιάς και όλους τους επισκέπτες της έκθεσης για τα ευήκοα ώτα, την αμέριστη στήριξη και τον πρόθυμο και ευγενικό διαμοιρασμό της εικαστικής δημιουργίας των παιδιών του σχολείου μας.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την Κυριακή 26 Μαΐου από τις 19.00 ως τις 21.00.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη