Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Κώστας Γκιουλέκας από την βουλή: «Προτεραιότητα η Θράκη μετά τις φωτιές στη Δαδιά του Έβρου»

Η ειδική μόνιμη επιτροπή προστασίας του περιβάλλοντος της βουλής ανέδειξε για ακόμη μια φορά τα μεγάλα περιβαλλοντικά ζητήματα, που έχουν προκύψει μετά τις πυρκαγιές του 2022 και 2023 στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο.

Στην επιτροπή συμμετείχαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της ΑΜΘ, της εταιρίας που έχει αναλάβει έργα για την αποκατάσταση αλλά και ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Κώστας Γκιουλέκας.

O κύριος Γκιουλέκας κατά την τοποθέτηση του ανέφερε, ότι η Θράκη είναι στην απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης και ειδικά μετά το τραγικό συμβάν, το οποίο «τραυμάτισε» και προκάλεσε μια τεράστια περιβαλλοντική ζημιά, πέραν όλων των άλλων στην περιοχή της Δαδιάς.

Ο υφυπουργός πρόσθεσε, πως η εντολή του πρωθυπουργού είναι να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πιο άμεσα, άλλωστε όπως είπε, έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται μία σειρά από έργα.

Ο κύριος Γκιουλέκας δεν παρέλειψε να αναφέρει πως, ήδη έχει μιλήσει με τον αρμόδιο υφυπουργό που είναι και επικεφαλής της επιτροπής ανασυγκρότησης του Έβρου, τον  κύριο Τριαντόπουλο, για τα ζητήματα που αφορούν και στη Δαδιά αλλά και στη Θράκη αλλά και για το πρόγραμμα αποκατάστασης, το οποίο προχωράει και ενημέρωσε, πως τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα έχουν από κοινού μια συνεργασία για να δουν ειδικότερα όλα αυτά τα θέματα.

Επιπλέον, ο κύριος Γκιουλέκας ξεκαθάρισε, ότι όλες οι κινήσεις θα γίνουν με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, άρα και στις ζώνες NATURA, με κυρίαρχο σκοπό τη μετάβαση στην «πράσινη εποχή», συνδυάζοντας παράλληλα και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη