Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Σε γιορτινό κλίμα τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Αρχαιολογικού Μουσείου Σαμοθράκης

Σε κλίμα γιορτινό πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Αρχαιολογικού Μουσείου Σαμοθράκης, το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού κυρίας Λίνας Μενδώνη.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Σαμοθράκης, έπειτα από πολλά χρόνια αναμονής, άνοιξε τις πύλες του αναδεικνύοντας τον πολιτιστικό πλούτο και την ιστορία του νησιού.

Στις νέες και αναβαθμισμένες αίθουσες του μουσείου, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν μοναδικά ευρήματα από την αρχαία πόλη της Σαμοθράκης και το Ιερό των Μεγάλων Θεών, καθώς και εκθέματα που αφηγούνται την καθημερινή ζωή και τις τελετουργίες των αρχαίων Σαμοθρακιτών.

Ακόμη, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις αίθουσες του μουσείου με την καθοδήγηση των αρχαιολόγων και να παρακολουθήσουν παρουσίαση για την ιστορία και τη σημασία των εκθεμάτων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι βουλευτές του νομού Έβρου κ. Κελέτσης και κ. Δημοσχάκης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πουλιλιός, ο πρώην Περιφερειάρχης κ. Μέτιος, ο δήμαρχος κ.Βίτσας και οι δημοτικοί σύμβουλοι, αρχαιολόγοι, εκπρόσωπος του δωρητή του αντιγράφου του αγάλματος της Νίκης κ. Περτσινίδης και πλήθος κόσμου.

Αφού ολοκλήρωσαν τις ομιλίες τους οι επίσημοι, ακολούθησε μια εξαιρετική μουσική παράσταση από τον ΣΦΜΣ “Αρμονίας Γένεσις” και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τέλεση του Αγιασμού από τους ιερείς.

Τα εγκαίνια σηματοδότησαν μια νέα εποχή για το Αρχαιολογικό Μουσείο Σαμοθράκης, που αποτελεί πλέον έναν φάρο γνώσης και πολιτισμού, έτοιμο να υποδεχθεί επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη