Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Κορονοϊός: Σε έξαρση η παραλλαγή FLiRT – Οριακή αύξηση στην Αλεξανδρούπολη, μεγαλύτερη στην Ξάνθη

Μπορεί το Μάρτιο του 2023 να αφήναμε πίσω μας όλα τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας και να κηρύτταμε και επίσημα την λήξη τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έπαψε να κυκλοφορεί στην κοινότητα.

Ο κορονοϊος είναι εδώ και μάλιστα το τελευταίο διάστημα είναι πολύ έντονη η παρουσία του. Σε έξαρση βρίσκεται εν μέσω καλοκαιριού ο κορονοϊός με τις νοσηλείες να είναι ιδιαίτερα αυξημένες και τους ειδικούς να προχωρούν σε συστάσεις προς ευπαθείς ομάδες.Όλα αυτά την ώρα που οι νέες υποπαραλλαγές με την ονομασία FLiRT κυκλοφορούν ευρέως στη χώρα μας.  

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ ο αριθμός των νέων εισαγωγών ήταν 575 και παρουσιάζει αυξητική τάση. Οι νέες διασωληνώσεις ήταν εννέα. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν τέσσερις και ο αριθμός των διασωληνώσεων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν πέντε.

Καθαρά αυξητική τάση παρατηρήθηκε στο Ηράκλειο (+101%), στα Ιωάννινα (+65%), στην Ξάνθη (+62%), στην Πάτρα (+40%), στη Λάρισα (+39%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στον Βόλο (+21%), στη Θεσσαλονίκη (+18%) και στην Αλεξανδρούπολη (+17%).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη