Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Θεόδωρος Λιβάνιος και Κώστας Γκιουλέκας από Αλεξανδρούπολη: «Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει μεγάλες και πολλές προκλήσεις, γι΄ αυτό και χρειάζεται καλύτερος σχεδιασμός»

Με στόχο να ενημερωθεί από κοντά για τα προβλήματα, τις εκκρεμότητες και να καταγράψει ανάγκες και προτάσεις βρέθηκε στον Έβρο ο υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Μακέδονιας – Θράκης Κώστα Γκιουλέκα.

Ο κύριος Λιβάνιος στην συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης στον πρώτο σταθμό περιοδείας του, ανέφερε πως σε συνδυασμό και με την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου, σκοπός είναι ο καλύτερος σχεδιασμός και συντονισμός με τους δήμους και τις περιφέρειες, καθώς όπως είπε οι προκλήσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι μεγάλες και πολλές, γι΄ αυτό και χρειάζεται σωστός συντονισμός και καλύτερος σχεδιασμός, με γνώμονα πάντα τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Ο υπουργός πρόσθεσε, πως το υπουργείο θα χρησιμοποιήσει τα καλά παραδείγματα των δήμων, όπως είναι και ο δήμος Αλεξανδρούπολης, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει, πως ο Έβρος και η Θράκη βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την κυβέρνηση, λέγοντας  με εμφατικό τρόπο ότι ο Έβρος αξίζει την προσοχή όλων και θα την έχει σε υποδομές, έργα και ουσιαστικές θεσμικές παρεμβάσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Από την πλευρά του ο κύριος Γκιολέκας σημείωσε, πως ο Έβρος και συνολικά η ΑΜΘ είναι πάντα στο κυβερνητικό επίκεντρο, δηλώνοντας πως αυτές οι εξορμήσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, με στόχο να κατανοήσουν οι πολίτες ότι τα υπουργεία και οι υπουργοί βρίσκονται δίπλα τους και τους ακούει, γι΄ αυτό και δρομολογούνται σε συνεργασία με τους δήμους και την περιφέρεια συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες, που θα φέρνουν την κυβέρνηση πιο κοντά τους.

Παρών στην επίσκεψη των δυο υπουργών στο γραφείο του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη ήταν και ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης. Ο δήμαρχος χαρακτήρισε φίλο του δήμου τον κύριο Λιβάνιο, καθώς εμπράκτως έχει δείξει το πραγματικό του ενδιαφέρον για την περιοχή συμβάλλοντας στη δρομολόγηση της επίλυσης ζητημάτων. Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα περιγράφηκαν οι ανάγκες και οι νέες προτεραιότητες, ενώ αναλύθηκε και ο τρόπος αξιοποίησης των κονδυλίων. Σημειώνεται πως έγινε εκτενής αναφορά και στο μείζον θέμα του τελωνείου των Κήπων με τα προβλήματα σε υποδομές και προσωπικό, που έχουν ως αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία των επισκεπτών από την Τουρκία και τη δυσφήμιση της χώρας μας.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη