Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

“Υπάρχει Πάντα το Αύριο”, στον Φλοίσβο – Η ταινία των εκατομμυρίων εισιτηρίων στη γειτονική Ιταλία

Με τη φόρα των εκατομμυρίων εισιτηρίων στη γειτονική χώρα, τη νοσταλγική ατμόσφαιρα και τις επίκαιρες θεματικές που θίγει, η ασπρόμαυρη ταινία της Πάολα Κορτελέζι έχει τα φόντα να κάνει σινεφίλ πάταγο.

H δραμεντί Ιταλική ταινία  “ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ” θα προβάλλεται μέχρι και την Κυριακή 20 Ιουλίου 2024 στον θερινό δημοτικό κινηματογράφο ΦΛΟΙΣΒΟΣ της Αλεξανδρούπολης. Οι προβολές ξεκινούν στις στις 22:00.

 Ο τόπος είναι η Ρώμη, ο χρόνος είναι το 1946, σε μια φασιστική Ιταλία ηττημένη στον πόλεμο, όπου οι σπιούνοι κι μαυραγορίτες αρχίζουν, δειλά, να παραμερίζονται και νέες ελευθερίες να ξεμυτούν.

Ηρωίδα (την υποδύεται με μάτια βγαλμένα από το βωβό σινεμά η ίδια η Κορτελέζι) είναι η Ντέλια, νοικοκυρά, σύζυγος, μητέρα, σκλάβα. Δουλεύει όλη την ημέρα, ως νοσοκόμα και καθαρίστρια, για να μαζεύει χρήματα για την οικογένειά της (και λίγα για την ίδια, απ’ αυτά που κρυφά χώνει στο μπούστο της), φτιάχνει το σπίτι, μαγειρεύει, μαλώνει τα παιδιά, περιποιείται τον κλινήρη αυταρχικό πεθερό της και φροντίζει τον αχαΐρευτο, μπερμπάντη, πότη, δυνάστη άντρα της ο οποίος, σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στη μέρα, τη σπάει στο ξύλο, «γιατί το χρειάζεται ο οργανισμός της».

Μικρές αντιστάσεις της Ντέλια μια γνωριμία με έναν μαύρο στρατιώτη του απελευθερωτικού στρατού, μια συνάντηση μ’ έναν παλιό έρωτα. Μεγάλη αντίσταση, κρυφή κι ενδόμυχη, μια επιστολή που λαμβάνει, που ίσως φέρει τη δύναμη ν’ αλλάξει τη ζωή της.

 Η ιταλική ταινία-φαινόμενο των πέντε εκατομμυρίων εισιτηρίων, διηγείται την ιστορία μιας φτωχής γυναίκας, που δουλεύει σκληρά για να μεγαλώσει τα τρία παιδιά της, αλλά υφίσταται μια διαρκή κακοποίηση και ταπείνωση από το σύζυγό της και αδιαμφισβήτητο πατέρα-αφέντη. Μια ασπρόμαυρη ταινία ξεπέρασε σε έσοδα την «Μπάρμπι». Η ταινία μπήκε στο top 10 των πιο επιτυχημένων ιταλικών ταινιών όλων των εποχών.   

 Ιταλία, 2023, Ασπρόμαυρο

  •  Σκηνοθεσία: Πάολα Κορτελέζι
  •  Σενάριο: Φούριο Αντρεότι, Τζούλια Καλέντα, Πάολα Κορτελέζι
  •  Πρωταγωνιστούν: Πάολα Κορτελέζι, Βαλέριο Μασταντρέα, Ρομάνα Ματζιόρα Βεργκάνο, Εμανουέλα Φανέλι
  •  Διάρκεια: 118 λεπτά
  •  Γλώσσα: Ιταλικά
  •  τρέιλερ
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη