Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Κ. Βενετίδης: «Σε Δαδιά, Ροδόπη και Θάσο τα drones – Στο περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ θα συζητηθεί το θέμα της σύμβασης με τον ιδιώτη»

Ενισχύεται σημαντικά το επόμενο χρονικό διάστημα η αντιπυρική προστασία της περιφέρειας ΑΜΘ, καθώς θα προχωρήσει στην προμήθεια drones, σε συνέχεια και των πρόσφατων δηλώσεων από τη Θεσσαλονίκη του υπουργού πολιτικής προστασίας και κλιματικής αλλαγής Βασίλη Κικίλια.

Είναι ζήτημα ημερών να υπογραφεί η σχετική σύμβαση με την εταιρεία χειριστών drones, τα οποία και θα παραχωρηθούν στην περιφερειακή διοίκηση των πυροσβεστικών υπηρεσιών ΑΜΘ.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη πολιτικής προστασίας ΑΜΘ Κώστα Βενετίδη, αποφασίσθηκε το ένα drone να έχει περιοχή εμβέλειας τον Έβρο και συγκεκριμένα τη Δαδιά, το δεύτερο θα τοποθετηθεί στη Ροδόπη σε σημεία δύσκολα και δύσβατα με τον έλεγχο σε αυτά να είναι προβληματικός και το τρίτο ίσως μπει στη Θάσο, καθώς πρόκειται για ένα νησί καταπράσινο με δείκτη επικινδυνότητας για την πρόκληση πυρκαγιάς ιδιαιτέρα υψηλό.

Τα drones  αναμένονται στην περιφέρεια τον Αύγουστο και θα λειτουργούν επί 24ωρου βάσεως, ελέγχοντας τα μέρη τα οποία και θα εγκατασταθούν με προσωπικό 4 πιλότων με τον κύριο Βενετίδη να τονίζει, ότι μέλημα της περιφερειακής διοίκησης είναι η περαιτέρω ενίσχυση της πυροσβεστικής υπηρεσίας λέγοντας, ότι ανάλογα με το πως θα εξελιχτεί το εγχείρημα, θα δρομολογηθούν και νέες προμήθειες.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη