Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Έως τις 10 Αυγούστου θα διαρκέσει το τρίτο θερινό σχολείο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Έως τις 10 Αυγούστου θα διαρκέσει το τρίτο θερινό σχολείο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, σε συνεργασία με το
Γενικό Προξενείο του Σικάγο και το κέντρο Ελληνικών Σπουδών.

Οι δέκα φοιτητές, οι οποίοι είναι παιδιά ομογενών, κυρίως από την Πελοπόννησο, βρέθηκαν στην περιοχή και πραγματοποιούν εκδρομές σε αξιοθέατα, αρχαιολογικούς χώρους, τοπόσημα και παραλίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Το περασμένο Σάββατο συμμετείχαν και στο σεμινάριο Γαστρονομίας που διοργάνωσε στο πλαίσιο της επετείου των 100 ετών από την εγκατάσταση των προσφύγων από την Ανατολική Ρωμυλία – Βόρεια Θράκη – στην Ξυλαγανή.

Συγκεκριμένα, ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξυλαγανής πραγματοποίησε σεμινάριο παρασκευής σασόπιτας, πίτας δηλαδή που ψήνεται στο σατς, στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Ξυλαγανής.

Οι φοιτητές έδειξαν να το απολαμβάνουν, καθώς πειραματίστηκαν στο άνοιγμα φύλλου πίτας, αφού προηγουμένως ξεναγήθηκαν και στο μουσείο και ολοκλήρωσαν την επίσκεψή τους και με θρακιώτικους χορούς.

Οι φοιτητές μένουν στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης στη Μαρώνεια. Κάνουν μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού και μετά έχουν δραστηριότητες και ξεναγήσεις, δηλώνοντας ενθουσιασμένοι από την Θράκη.

Πηγή: ertnews.gr – ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη