Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Διδυμότειχο: «Τρέχουν» οι εργασίες διαμόρφωσης του δημαρχείου που παραχωρήθηκε για να στεγάσει το τμήμα Ψυχολογίας

Στα τέλη Αυγούστου ή τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμο να παραδοθεί στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης το πρώην δημαρχείο Διδυμοτείχου, μέσα στο οποίο ήδη γίνονται οι εργασίες από τον ανάδοχο, για τη διαμόρφωση του κτιρίου σε πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις που θα στεγάσουν το νεοσύστατο τμήμα Ψυχολογίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, επεσήμανε ότι «όλα γίνονται εντός χρονοδιαγράμματος, οι εργασίες προχωρούν χωρίς προβλήματα και το αργότερο στις αρχές Σεπτεμβρίου το πανεπιστήμιο θα μπορεί να ξεκινήσει την εγκατάσταση του εξοπλισμού του και να κάνει τις διαρρυθμίσεις που θέλει, ώστε στις 3 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν και επίσημα τα μαθήματα».

Ο ίδιος εξήγησε πως οι εργασίες που γίνονται στο πρώην Δημαρχείο δεν είναι «βαριές ή χρονοβόρες», καθώς το κτίριο, «που με θάρρος ο δήμος παραχώρησε στο πανεπιστήμιο, είναι ένα πλήρως λειτουργικό και όμορφο κτίριο», εντός του οποίου, οι εργασίες που γίνονται αφορούν τις καθαιρέσεις κάποιων μεσοτοιχιών σε χώρους που λειτουργούσαν ως γραφεία, ώστε να δημιουργηθούν 2-3 επιπλέον αίθουσες εργαστηρίων, ανακαινίζονται οι τουαλέτες, γίνονται ελαιοχρωματισμοί και ανανεώνονται οι καλωδιώσεις των δικτύων.

«Μιλάμε για lifting και όχι για βαριές εργασίες», σχολίασε ο κ. Χατζηγιάννογλου, δηλώνοντας απόλυτα βέβαιος ότι όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους. Δεν παρέλειψε, δε, να αναφερθεί και στους 106 εισακτέους του Τμήματος Ψυχολογίας Διδυμοτείχου, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά θα παραμείνουν και θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους στο Διδυμότειχο».

Το υψηλό ενδιαφέρον που υπήρξε για το τμήμα κατά τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών, από 1200 παιδιά από όλη την Ελλάδα, «δίνει αισιοδοξία και καλή ψυχολογία στην τοπική κοινωνία, που ελπίζει ότι η παρουσία των φοιτητών θα βοηθήσει τον τόπο κοινωνικά και οικονομικά».

Ο κ. Χατζηγιάννογλου σχολίασε επίσης το περιστατικό με την 32χρονη που υπέστη κακοποίηση από έναν 35χρονο στο Διδυμότειχο, υπογραμμίζοντας πως «τέτοια περιστατικά είναι μεμονωμένα συμβάντα που έχουν να κάνουν με άτομα συγκεκριμένης κοινότητας» και δεν επηρεάζουν το κλίμα ασφάλειας που υπάρχει στο Διδυμότειχο και γενικότερα στην περιοχή του Έβρου.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη