Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Αύξηση 67% στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στην ΠΑΜΘ

Αύξηση σε ποσοστό 67% στα περιστατικά  ενδοοικογενειακής βίας σημειώνεται το 2024 στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Όπως επισήμανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη, το τελευταίο διάστημα οι υπηρεσίες διαχειρίστηκαν πολλά και σοβαρά περιστατικά.

Αναφερόμενος στο ζήτημα ο κ. Χρυσοχοϊδης, χαρακτήρισε την αύξηση του ποσοστού πολύ μεγάλη. Είπε πως έγιναν πολλές συλλήψεις, καταδίκες από τις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές, επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Ωστόσο, όπως τόνισε, αυτό είναι ελπιδοφόρο, καθώς δείχνει ότι οι γυναίκες της περιοχής καταγγέλλουν τα περιστατικά, κάτι που σημαίνει εμπιστοσύνη. «Η αστυνομία κάνει μια εξαιρετική δουλειά και σε επίπεδο διαχείρισης και σε προσωπικό και σε ποινικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο ασφάλειας των θυμάτων», ανέφερε.

Αναφορικά με τη λειτουργία «safe houses» που έχει ιδρύσει το υπουργείο για τη βραχυχρόνια φιλοξενία γυναικών – θυμάτων, λειτουργούν 2 στον Έβρο, 1 στην Ορεστιάδα και 1 στην Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

«Έχουμε safe houses εδώ στη Θράκη, σε όλους τους Νομούς, έχουμε υπηρεσίες εκπαιδευμένες -οκτώ άτομα ανά γραφείο ενδοοικογενειακής βίας σε όλους τους Νομούς της ΑΜΘ, δύο στον Έβρο ένα στην Ορεστιάδα κι ένα στην Αλεξανδρούπολη, στην Κομοτηνή, στην Ξάνθη στην Καβάλα και στη Δράμα, και πραγματικά είμαι χαρούμενος και δικαιωμένος σε μια προσπάθεια που κάνουμε, η κυβέρνησή μας, να προστατεύσει τα θύματα από τη βία που ασκείται μέσα στις οικογένειες», είπε χαρακτηριστικά.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη