Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Δήμος Ορεστιάδας: Αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Αεροψεκασμοί ακμαιοκτονίας για την καταπολέμηση των κουνουπιών θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 19 και την Τρίτη 20 Αυγούστου στην ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Στα πλαίσια του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών που διενεργεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ότι θα διενεργηθεί αεροψεκασμός ακμαιοκτονίας υπέρμικρου όγκου (ULV), για την αντιμετώπιση ακμαίων κουνουπιών τη ΔΕΥΤΕΡΑ 19/08/2024 και την ΤΡΙΤΗ 20/08/2024 στο φυσικό-αγροτικό περιβάλλον στο Βόρειο Τμήμα της Π.Ε. Έβρου (ευρύτερη περιοχή ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ).
Ώρα εκτέλεσης ψεκασμών: Μετά τη δύση του ηλίου από 19:30 – 21:30

Προφυλάξεις

Παρακαλούμε να μην κυκλοφορούν στο ανωτέρω αγροτικό-φυσικό περιβάλλον των παραπάνω περιοχών, άνθρωποι και ζώα κατά την διάρκεια εφαρμογής του ψεκασμού.
Η εφαρμογή δεν θα γίνει σε κατοικημένες περιοχές, ωστόσο κατά την εκτέλεση της πτήσης από και προς τις περιοχές εφαρμογής, ενδέχεται το ελικόπτερο να διέλθει κοντά από κατοικημένες περιοχές, χωρίς αυτό να εγκυμονεί κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία.
Για την διενέργεια των ψεκασμών ακολουθούνται οι οδηγίες που ορίζονται στην με αρ. πρωτ. Δ1α/Γ.Π.οικ 15226/12-03-2024 (ΑΔΑ:66ΛΧ465ΦΥΟ-ΝΨΑ) Εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας «Προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης των κουνουπιών, σχέδιο δράσης, σχετική ενημέρωση και προφύλαξη του κοινού για το έτος 2024» και την έκδοση του με αρ. πρωτ. Δ1α/Γ.Π.37094/19/7/2024 (ΑΔΑ:6ΞΞΘ465ΦΥΟ-ΥΒ4) «Συμπληρωματική κατ’ εξαίρεση χορήγηση άδειας χρήσης βιοκτόνων σκευασμάτων για ULV εφαρμογή από αέρος για την αντιμετώπιση των ακμαίων κουνουπιών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για το έτος 2024» εγγράφου του Υπουργείου Υγείας.
Η εφαρμογή θα γίνει
➢ με ευθύνη του ανάδοχου φορέα που είναι η ASNF AEΡΟΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Ι.Κ.Ε.
➢ με χρήση ελικοπτέρου που φέρει ειδικό και κατάλληλο εξοπλισμό.
➢ με συνεχή επίβλεψη από αρμόδιους υπαλλήλους της Π.Ε Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
➢ Με εγκεκριμένα για το σκοπό σκευάσματα, όπως προβλέπονται στην Απόφαση με αρ. πρωτ. 5717/145517/30-05-2024 (ΑΔΑ: ΨΤ0Ο4653ΠΓ-22Γ) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Κατ’ εξαίρεση χρήση βιοκτόνου σκευάσματος ………. για την αντιμετώπιση των ακμαίων κουνουπιών».
Οι ψεκασμοί θα πραγματοποιηθούν εφόσον οι καιρικές συνθήκες (άνεμος, βροχοπτώσεις κλπ) το επιτρέψουν, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών, καθώς και η αποτελεσματικότητα των εφαρμογών.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη