Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Η Σαμοθράκη, όπως δεν την έχετε ξαναδεί, απo τον βραβευμένο Εβρίτη δημιουργό Kostas Gur

Mystical Samothrace έχει τίτλο το βίντεο του πολυβραβευμένου δημιουργού, με καταγωγή από το Διδυμότειχο, Κώστα Γκουρλουμένου (Kostas Gur), το οποίο είναι εμπνευσμένο από τη δωδεκαήμερη περιήγησή του στο νησί του Έβρου.

Ο Kostas Gur αναφέρει για τη δημιουργία του:

Το Mystical Samothrace είναι ένα βίντεο εμπνευσμένο από την 12ήμερη περιοδεία μου στο νησί της Σαμοθράκης, στο Βόρειο Αιγαίο της Ελλάδας.

Η Σαμοθράκη με τον ασύγκριτο φυσικό της πλούτο είναι το μοναδικό νησί του Αιγαίου που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Τα πλούσια και πόσιμα νερά που ξεπηδούν από το όρος Σάος και δημιουργούν δεκάδες φυσικά βάθρα αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες φυσιολάτρεις από όλο τον κόσμο.

Η Σαμοθράκη στα αρχαία χρόνια ήταν ένας από τους σημαντικότερους χώρους λατρείας όπου γιορτάζονταν τα Καβιριανά Μυστήρια και το σημαντικότερο αρχαιολογικό εύρημα του νησιού, το Άγαλμα της Νίκη, η Ελληνίδα θεά της Νίκης, η Νική της Σαμοθράκης ή η Φτερωτή Νίκη της Σαμοθράκης, όπου στα ελληνικά Nike σημαίνει Νίκη, είναι ένα από τα πολυτιμότερα εκθέματα του Μουσείου του Λούβρου στο Παρίσι. Το όνομα αυτής της θεάς χρησιμοποιείται και από γνωστή αθλητική μάρκα.

Δείτε την όπως την κατέγραψε ο βραβευμένος Έλληνας δημιουργός Kostas Gur: 

Μουσική: Tic Tock από τη Music Panda – Δημιουργία βίντεο: Kostas Gur

Ποιος είναι ο Kostas Gur (Κώστας Γκουρλουμένος)

The city of Didymoteicho during winter

Ο Κώστας ασχολείται με τις επιστήμες και την τέχνη. Είναι γεννημένος στο Διδυμότειχο του Έβρου και μετά τις σπουδές του ως Μηχανικός Υπολογιστών και τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Περιβαλλοντική Πολιτική, Επικοινωνία και Ανάπτυξη, ανακάλυψε το μεγάλος του πάθος, την τέχνη της αεροφωτογραφίας και των εναέριων κινηματογραφικών λήψεων. Τα τελευταία χρόνια έχει εστιάσει σε εναέριες καλλιτεχνικές δημιουργίες όπου έχει λάβει αρκετές σημαντικές διακρίσεις και πρώτα βραβεία σε πολλά σχετικά διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου.

Το Skypixel.com, η υπηρεσία web της DJI για εναέρια έργα τέχνης με εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, έχει κατατάξει τον Κώστα ανάμεσα στους καλύτερους δημιουργούς – μέλη του, όσο αφορά την τέχνη της αεροφωτογραφίας και των κινηματογραφικών αερολήψεων, επιλέγοντας περισσότερα από 85 έργα του και του απέδωσε τους τίτλους “Skypixel Recommended Photographer” και “Skypixel Creator”.

Ο Κώστας ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη