Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Αλεξανδρούπολη: Ψάρευαν αχινούς και τους μάντρωσε το Λιμενικό

Τρεις χιλιάδες εννιακόσια εξήντα (3.960) αχινούς, συνολικού βάρους εκατόν ενενήντα οκτώ (198) κιλών, αλίευσαν παράνομα δυο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας. Οι δυο Αλβανοί συνελήφθησαν από το Λιμενικό την ώρα που τους μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. όχημα, με σκοπό την εμπορία και πώλησή τους.

Η ποσότητα των αχινών απορρίφτηκε στη θάλασσα, σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία, καθώς ήταν ζωντανοί.

 Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Τις μεσημβρινές ώρες εχθές, κατόπιν ενημέρωσης από στελέχη της Ειδικής Μονάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της ΕΛ.ΑΣ., στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Αλεξανδρούπολης προέβησαν στη σύλληψη δύο 36χρονων αλλοδαπών (υπήκοοι Αλβανίας), για παράβαση των άρθρων 05 και 07 του Π.Δ. 65/2014 «Ρυθμιστικά μέτρα για την αλιεία του αχινού», όπως τιμωρείται με το άρθρο 09 του ιδίου Π.Δ., με τις κυρώσεις του άρθρου 20 παρ.2 του Ν.Δ. 420/1970 «Αλιευτικός κώδικας» (ΦΕΚ 27Α/1970) σε συνδυασμό με το άρθρο 45 του Π.Κ. «Συναυτουργοί».

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω αλλοδαποί κατελήφθησαν στην επαρχιακή οδό Χ. Μεστής προς την έξοδο Εγνατίας, εντός του Ι.Χ.Ε. οχήματος ιδιοκτησίας ενός εκ των αλλοδαπών, να έχουν αλιεύσει και να μεταφέρουν τρεις χιλιάδες εννιακόσια εξήντα (3.960) άτομα του είδους «Αχινός», συνολικού βάρους εκατόν ενενήντα οκτώ (198) κιλών, υπολειπόμενων διαστάσεων με σκοπό την εμπορία και πώλησή τους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ποσότητα των αχινών η οποία και απορρίφτηκε στη θάλασσα σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία, καθώς ήταν ζωντανοί.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη