Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ορεστιάδας

Για 19η χρονιά θα λειτουργήσει φέτος το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ορεστιάδας, δίνοντας την ευκαιρία σε ενήλικες που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση, να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο του απολυτηρίου Γυμνασίου.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν αυτήν την εβδομάδα και θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο νέος διευθυντής του ΣΔΕ, Παναγιώτης Παπαναστασίου τόνισε ότι «το σημαντικό είναι να περάσει κάποιος την πόρτα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, διότι μετά θα βρει ενδιαφέρον και, πιθανόν, και τις δυνατότητες που έκρυβε μέσα του». Παρατηρώντας τα στοιχεία όσων πέρασαν και φοίτησαν στο ΣΔΕ Ορεστιάδας, ο κ. Παπαναστασίου σημείωσε ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ανθρώπων νεαρότερης ηλικίας, που θέλουν να βελτιώσουν τα προσόντα τους για να βρουν εργασία, «υπάρχουν όμως και οι μεγαλύτεροι, που θέλουν να βγάλουν το γυμνάσιο γιατί το είχαν απωθημένο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά στο ΣΔΕ, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6:30 το απόγευμα έως τις 8:30 το βράδυ. Η εκπαιδευτική δομή απευθύνεται σε άτομα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν ολοκλήρωσαν την υποχρεωτική εκπαίδευση, δηλαδή το Γυμνάσιο. Η φοίτηση διαρκεί 18 μήνες (δύο σχολικά έτη). Το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα καλύπτει 25 διδακτικές ώρες και είναι απογευματινό, από τις 4:30 το απόγευμα μέχρι τις 8:30 το βράδυ, ενώ, με την επιτυχή ολοκλήρωση παρακολούθησης των μαθημάτων, οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν τίτλο ισότιμο του απολυτηρίου Γυμνασίου.

Τα μαθήματα, όπως εξήγησε ο κ. Παπαναστασίου, θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, «όταν θα κληθούν οι εκπαιδευτικοί που θα στελεχώσουν φέτος το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας».

Πηγή: ΕΡΤ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη