Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Ορεστιάδα: Μαθητές του ΕΚ σχεδίασαν φωλιές νυχτερίδας για την καταπολέμηση κουνουπιών και απέσπασαν το 1ο Βραβείο σε Διαγωνισμό

Το 1ο Βραβείο στον Διαγωνισμό ST3dM2024, ανάμεσα σε 27 ομάδες Λυκείων από διάφορα μέρη της επικράτειας, κατάφερε να αποσπάσει το ΕΚ Ορεστιάδας με την ομάδα EKOREST-3D-DESIGNERS.

Το θέμα του διαγωνισμού ήταν “Η πόλη μας” και οι μαθητές θα έπρεπε να μελετήσουν την πόλη τους εντοπίζοντας και καταγράφοντας τα θετικά στοιχεία που έχει και τα προβληματικά θέματα με τη ματιά της αειφόρου ανάπτυξης. Στη συνέχεια, θα έπρεπε να εντοπίσουν ένα πρόβλημα σχετικό με την αειφορία και να προσπαθήσουν να το λύσουν με τη βοήθεια του 3d σχεδιασμού και της 3d εκτύπωσης.

Οι μαθητές όλων των σχολικών μονάδων με την υποστήριξη των εξαιρετικών εκπαιδευτικών και των αντίστοιχων σεμιναρίων ανέπτυξαν τις ερευνητικές, τεχνολογικές και σχεδιαστικές δεξιότητές τους καταθέτοντας πλήρεις φακέλους συμμετοχών.

Η ομάδα του ΕΚ Ορεστιάδας, εντοπίζοντας το πρόβλημα των κουνουπιών στην πόλη της Ορεστιάδας, σκέφτηκε να ενισχύσει την παρουσία νυχτερίδων, οι οποίες καταναλώνουν αυτά τα έντομα, με την κατασκευή φωλιών νυχτερίδας. Ο σχεδιασμός της πρότυπης φωλιάς νυχτερίδας έγινε σε πρόγραμμα 3d σχεδίασης και μελετήθηκε τόσο η χωροταξία της φωλιάς όσο και το υλικό της.

Η ομάδα του ΕΚ Ορεστιάδας, που συμμετείχε στο διαγωνισμό κατά το σχολικό έτος 2023-2024 αποτελούνταν από τους μαθητές:

  1. Μπουγιουκλή Γεώργιο (Τάξη Γ’ Ειδικότητα Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων)
  2. Γκαϊλιάκα Δημήτριο (Τάξη Γ’ Ειδικότητα Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής)

Οι καθηγητές/τριες που υποστήριξαν τη συμμετοχή είναι:

  1. Λιώλιος Άγγελος ΠΕ81 Πολιτικός Μηχανικός
  2. Μπουγιουκλής Χρήστος ΠΕ04.02 Χημικός
  3. Γώγογλου Αικατερίνη ΠΕ86 Πληροφορικής

Οι μαθητές που απέσπασαν βραβεία, θα κληθούν στο επερχόμενο συνέδριο για παρουσίαση των εξαίρετων εργασιών τους.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη