Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Τ. Θεοδωρικάκος: «Θα πάρετε κανονικότατα από το Υπουργείο Ανάπτυξης το σύνολο του ποσού, που έχετε εγκρίνει για τα επενδυτικά σχέδια στην ΑΜΘ»

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Έβρου και περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης, από τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος κατά την επίσκεψη του στην Αλεξανδρούπολη, λέγοντας χαρακτηριστικά, πως ίσως να ήταν και μία από τις πιο εποικοδομητικές συναντήσεις με υπουργό.

Οι δημόσιες διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις του κυρίου Θεοδωρικάκου «γέμισαν» αισιοδοξία τους επιχειρηματίες της περιοχής, διότι άκουσαν συγκεκριμένα μέτρα και ποσά, με τον κύριο Τοψίδη να ευχαριστεί τον υπουργό για την έγκριση του συνόλου των επενδυτικών σχεδίων από το υπουργείο, τονίζοντας την ανάγκη θωράκισης των συνόρων με θέσεις εργασίας και απασχόλησης, πέρα από την κατασκευή του φράχτη.

Ο υπουργός που ήταν γνώστης των προβλημάτων και καλά ενημερωμένος για τα αιτήματα αρχικά ανακοίνωσε, ότι η περιφέρεια ΑΜΘ θα λάβει χρηματοδότηση για το σύνολο των επενδυτικών σχεδίων που έχει εγκρίνει μέσω του αναπτυξιακού νόμου, σχεδόν 13εκ. ευρώ. «Θα πάρετε κανονικότατα από το Υπουργείο Ανάπτυξης το σύνολο του ποσού που έχετε εγκρίνει για το σύνολο των επενδυτικών σχεδίων που έχει εγκρίνει η περιφέρεια ΑΜΘ», είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον κύριο Τοψίδη με την ιδιότητα και του περιφερειάρχη ΑΜΘ.

Ο κύριος Θεοδωρικάκος πήγε ακόμη ένα βήμα παραπέρα επισημαίνοντας, ότι στα τέσσερα καθεστώτα του αναπτυξιακού νόμου έχουν κατατεθεί προτάσεις από την ΑΜΘ και τον Έβρο οι οποίες συγκεντρώνουν τη βάση της τάξης των 20 εκ. ευρώ, πρόθεση του είναι να καλυφθεί επίσης το σύνολο αυτών των επενδυτικών σχεδίων.

Ο υπουργός στάθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στο βιομηχανικό πάρκο της Αλεξανδρούπολης, υποστηρίζοντας, πως θα συνεχιστούν τα έργα αναβάθμισης του, προσθέτοντας την στόχευση της κυβέρνησης για την ενίσχυση της βιομηχανίας, με έμφαση στο βόρειο τμήμα του νομού, καθώς όπως είπε, η καλύτερη συνθήκη ασφαλείας για την πατρίδα μας για τη είναι η οικονομική ανάπτυξη και ιδιαίτερα οι νέες θέσεις εργασίας από καινούργιες δουλειές κυρίως στον τομέα της βιομηχανίας.

Τον υπουργό υποδέχτηκε μαζί με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου και ο πρόεδρος του συνδέσμου βιοτεχνιών και βιομηχανιών Έβρου Χρήστος Γιορδαμλής, ενώ στη σύσκεψη που έγινε στο επιμελητήριο συμμετείχαν εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων, ενώσεων, σωματείων και επιχειρήσεων από όλο τον Έβρο, οι οποίοι έθεσαν υπόψη του προτάσεις, προβληματισμούς και ανάγκες ανάλογα με τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιούνται.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η έγκριση των επενδυτικών σχεδίων βάση διαδικασίας έχουν συγκεκριμένα βήματα και ιεράρχηση και αναλόγως των κονδύλων προχωρούν και οι εγκρίσεις. Ο υπουργός λοιπόν, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει το υπουργείο όλα τα σχέδια, εν προκειμένω, 16 σχέδια στον α΄ κύκλο της μεταποίησης, 6 σχέδια στον α΄ κύκλο του τουριστικού κλάδου και 5 σχέδια στον β΄ κύκλο του τουριστικού κλάδου.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη