Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Στο 1ο Γυμνάσιο Διδυμοτείχου μαθαίνουν την τοπική ιστορία με πρωτότυπο τρόπο

Μαθήματα τοπικής ιστορίας με έναν πρωτότυπο τρόπο διάλεξε η διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου Διδυμοτείχου,  να προσφέρει στους μαθητές της.

Η διαπίστωση των καθηγητών, ότι οι μαθητές υστερούν στη γνώση της ιστορίας του τόπου τους, οδήγησε στην απόφαση να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες, ώστε αυτό να γίνει βίωμα.

Η ιδέα ξεκίνησε από τον διευθυντή του σχολείου Στέφανο Ζουπίδη και αυτό έγινε πρόταση στο Σύλλογο Διδασκόντων με ομόφωνα θετική ανταπόκριση.

Μέσω αυτής έγινε ονοματοδοσία και στις 10 αίθουσες του σχολείου με πρόσωπα που ταυτίσθηκαν με την ιστορία του τόπου προσφέροντας σε αυτόν.

«Η ιστορία του Διδυμοτείχου είναι πλούσια και θέλαμε έτσι να ανακαλύψουν οι μαθητές τον άνθρωπο που τους καλωσορίζει καθημερινά στις τάξεις τους, να έρθουν σε επαφή με το ιστορικό παρελθόν του τόπου τους», δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο διευθυντής, Στέφανος Ζουπίδης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα γίνουν ομαδικές εργασίες του κάθε τμήματος, ώστε να συγκεντρωθούν πληροφορίες για τον άνθρωπο που έδωσε το όνομα του στην αίθουσα τους. Στη συνέχεια όλες οι εργασίες μέσα στη χρονιά θα παρουσιασθούν σε όλους τους μαθητές, ώστε να διαχυθεί παντού κάθε πληροφορία για τα 10 τιμώμενα πρόσωπα.

Στην ονοματοδοσία υπάρχουν πρόσωπα που έφυγαν αλλά και που παραμένουν στη ζωή.

Κι επειδή, όπως επισημαίνει ο κ Ζουπίδης, το Διδυμότειχο είναι μια πόλη με πλούσιο ιστορικό υπόβαθρο και πολλούς ανθρώπους που σχετίζονται με αυτό, αποφασίσθηκε η ονοματοδοσία να μην είναι μόνιμη, αλλά να εναλλάσσεται ανά χρονικά διαστήματα με άλλες προσωπικότητες.

Οι πινακίδες έχουν τοποθετηθεί και τα ονόματα που επιλέχθηκαν  ανά αίθουσα είναι:

Α1 -αίθουσα Κώστα Γκατσιούδη (Ολυμπιονίκης)

Α2  – αίθουσα Δημητρίου Μανάκα( εκπαιδευτικός και συγγραφέας της πρώτης Ιστορίας του Διδυμοτείχου)

Α3 –  αίθουσα Μανώλη Ανδρόνικου (διακεκριμένος  αρχαιολόγος που υπηρέτησε ως φιλόλογος το 1941 στο Γυμνάσιο Διδυμοτείχου)

Β1 -αίθουσα Ιωάννη Δούκα Βατάτζη (Αυτοκράτορας της Νίκαιας)

Β2 -αίθουσα Ιωάννη Μανδαλίδη ( ευεργέτης)

Β3 -αίθουσα π. Γιώργη Κομνίδη (ιερέας εκπαιδευτικός συλλέκτης)

Γ1 -αίθουσα Καριοφύλλη Δοιτσίδη (διακεκριμένος καλλιτέχνης της Θρακιώτικης παράδοσης)

Γ2 -αίθουσα Χρόνη Αηδονίδη ( το αηδόνι της Ανατολής)

Γ3 – αίθουσα  Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη (διακεκριμένη ηθοποιός)

Αίθουσα Πληροφορικής – Ευγένιος Ευγενίδης (Μέγας ευεργέτης).

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ-ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη