Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Χρήστος Τριαντόπουλος για τον συντονιστή Γ. Κέλλη: “Θα είναι ο άνθρωπος που θα ελέγχει και θα παρακολουθεί το έργο της ανασυγκρότησης”

Μια ημέρα πριν τον ερχομό του πρωθυπουργού στον Έβρο την προηγούμενη εβδομάδα και την παρουσίαση των μέτρων και έργων της Εθνικής Στρατηγικής για την Περιφερειακή και Τοπική Ανάπτυξη. Συζητάμε, Αποφασίζουμε, Προχωράμε, ΜΑΖΙ για τον Έβρο», τα μέλη της επιτροπής ανασυγκρότησης του Έβρου υπό την προεδρία του υφυπουργού κλιματικής κρίσης Χρήστου Τριαντόπουλου, συναντήθηκαν στο «στρατηγείο» της Δαδιάς στο Σουφλί, στην 7η κατά σειρά σύσκεψη, προκειμένου να συζητήσουν εκκρεμότητες και να αποφασιστούν τα επόμενα σημαντικά βήματα της επίτευξη του ολιστικού και ανθρωποκεντρικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση του νομού, με τον πρόεδρο του «Διάζωμα» Σταύρο Μπένο, να λέει με έμφαση, ότι μέχρι σήμερα ήμασταν στην προθέρμανση, ο αγώνας τώρα ξεκινάει με το σφύριγμα του διαιτητή, εννοώντας τα όσα θα ανακοίνωνε ο πρωθυπουργός και τον ίδιο να δεσμεύεται, πως είναι σε θέση εντός Οκτωβρίου να ολοκληρώσει και να κλείσει το master plan, έτσι ώστε ακόμη και μέχρι τέλος του μήνα να βγουν οι προσκλήσεις των έργων από την περιφέρεια ΑΜΘ στον αέρα, ενέργεια που μπορεί να γίνει και προέτρεψε τους ιθύνοντες να το κάνουν το συντομότερο δυνατό.

Ο κύριος Τριαντόπουλος εκφράζοντας την ικανοποίηση του για όλη αυτήν την διαδρομή της άριστης συνεργασίας και ουσιαστικής διαβούλευσης, με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη τόνισε για ακόμη μια φορά το έμπρακτο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού και συνολικά της κυβέρνησης για την περιοχή και στάθηκε ιδιαίτερα στον άνθρωπο, που θα επωμιστεί το πιο δύσκολο κομμάτι αυτής της προσπάθειας και δεν είναι άλλο, από τον έλεγχο και την παρακολούθηση της πορείας των έργων της ανασυγκρότησης αναλαμβάνοντας, χρέη συντονιστή.

Δηλαδή, ο κύριος Γιώργος Κέλλης θα είναι ο συνδετικός κρίκος των φορέων σε τοπικό επίπεδο, που θα ελέγχει και θα παρακολουθεί από κοντά την υλοποίηση των έργων και θα μεταφέρει στην επιτροπή και την κυβέρνηση την ενημέρωση που πρέπει να έχουν για όλο αυτό το μεγάλο εγχείρημα.

Ο υφυπουργός εξήγησε, πως ο Έβρος είναι πρώτη περιοχή, στην οποία ορίζεται συντονιστής και δεν παρέλειψε να επισημάνει, πως αυτό δεν σημαίνει, ότι η παρουσία της κυβέρνησης θα εκλείψει από την περιοχή. «Θα είμαστε εδώ ανά τακτά διάστημα», είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Τριαντόπουλος.

Μένει λοιπόν, να δούμε σε αυτόν το χρονικό ορίζοντα που έχει τεθεί από την πλευρά της κυβέρνησης, πόσα γκολ θα βάλουμε και πόσα ματς θα κερδίσουμε στον αγώνα που λέγεται «Έβρος».

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη