Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Στον “αέρα” η προκήρυξη θέσεων στο ΕΣΥ – Πόσες θέσεις προβλέπονται για τα νοσοκομεία του Έβρου

“Δεν πρόκειται να δεχτούμε μετά από 10 χρόνια μνημονίων, κρίσης, εμπάργκο στις προσλήψεις στην υγεία, περικοπές στους μισθούς μας και στα δικαιώματά μας, να θυσιάσουμε τις ανάγκες μας και σε περίοδο ανάπτυξης για να αυξάνονται τα κέρδη και τα προνόμια των λίγων. Καμία έκπτωση στις ανάγκες μας! Δεν ανεχόμαστε να γίνει η απώλεια συνήθεια μας”… Αυτά τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Η ΟΕΝΓΕ διαμηνύει, ότι θα προχωρήσει σε απεργία στις 17 Οκτωβρίου, διεκδικώντας ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανθρώπινα ωράρια, δωρεάν υγεία για όλο το λαό. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθούν απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Εντωμεταξύ, το υπουργείο Υγείας υπέγραψε και ανήρτησε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ την προκήρυξη για 298 θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ επί θητεία, διαφόρων βαθμών και ειδικοτήτων, σε νοσοκομεία του ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του ιατρικού προσωπικού των νοσοκομείων της χώρας, υπεγράφη στις 11 Οκτωβρίου η απόφαση, με προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr, η οποία αρχίζει στις 24/10/2024 ώρα 12.00 και λήγει στις 08/11/2024 ώρα 12.00.

Στον Έβρο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν, προκηρύχθηκαν μόνο 9 θέσεις, 5 για το νοσοκομείο του Διδυμοτείχου και 4 για το ΠΓΝΑ. Συγκεκριμένα, στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Αλεξανδρούπολης, 2 στο παθολογικό, 1 στο οδοντιατρικό και 1 στο παιδιατρικό τμήμα. Στο Διδυμότειχο, 1 θέση στο παιδιατρικό, 1 στο παθολογικο, 1 στο καρδιολογικό, 1 στο νευρολογικό και 1 στο ακτινολογικό. Συνολικά, στην 4η ΥΠΕ οι θέσεις που διατίθενται είναι 40.

Οι προκηρύξεις αυτές γίνονται με βάση τα νέα οικονομικά κίνητρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση πριν από ένα μήνα με την προσδοκία, ότι θα φανούν ελκυστικά σε γιατρούς, ώστε να στελεχώσουν μονάδες σε δύσκολες περιοχές, φτάνοντας τα 300 ευρώ, ενώ σε συγκεκριμένες ειδικότητες που παρουσιάζεται έλλειψη, θα υπάρχει περαιτέρω διπλασιασμός, αγγίζοντας τα 600 ευρώ και σε συνδυασμό με το μέτρο της αυτοτελούς φορολόγησης των εφημεριών, το υπουργείο Υγείας θεωρεί, ότι οι συνθήκες θα βελτιωθούν σημαντικά.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη