Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Χ. Στάμος: “Οι 9 μόνο θέσεις που προκηρύχθηκαν για τα νοσοκομεία του Έβρου, ούτε για ¨ζήτω¨ δεν φτάνουν!” δηλώνει ο Γραμματέας ΕΙΝΟΚΥΘ

Και ενώ το υπουργείο Υγείας εκφράζει την πεποίθηση, σχεδόν διαβεβαίωση, ότι σε ένα διάστημα 2 – 3 μηνών η κατάσταση στα νοσοκομεία και στο δημόσιο σύστημα υγείας θα έχει εξομαλυνθεί αρκετά, καθώς θα φαίνονται στην πράξη τα πρώτα αποτελέσματα από την εφαρμογή των νέων μέτρων και των περαιτέρω κινήτρων, που δόθηκαν στους γιατρούς του ΕΣΥ για να στελεχώσουν υγειονομικές μονάδες, οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας έχουν εντελώς διαφορετική άποψη και “κατεβαίνουν” σε κινητοποιήσεις με απεργίες και απαιτώντας κυρίως μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και ανοικτή προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων, με αναβάθμιση του μισθολογικού.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί στο ΠΓΝΑ συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική πανυγειονομική απεργία καλώντας τα σωματεία εργαζομένων, τους επιστημονικούς φορείς, τους συλλόγους ασθενών και πασχόντων, όλους τους πολίτες να κάνουν δική τους υπόθεση, την υπεράσπιση της υγείας.

Ο γραμματέας της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Κέντρων Υγείας Θράκης, Χάρης Στάμος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους συστρατεύονται με την ΟΕΝΓΕ και απεργούν, είναι η αμείλικτη καθημερινότητα που βιώνουν υγειονομικοί και ασθενείς. Ο κύριος Στάμος, υποστηρίζει, ότι τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν και μπαίνουν σε ισχύ, θα κριθούν εκ του αποτελέσματος, κατά πόσο τελικά είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και αν θα αποτελέσουν το ουσιαστικό κίνητρο στελέχωσης των νοσοκομείων του Έβρου, για τα οποία προκηρύχθηκαν μόνο 9 θέσεις με τα κενά και τις ελλείψεις να είναι τεράστιες, οι θέσεις αυτές αναφέρει ο κύριος Στάμος, ούτε για “ζήτω” δεν φτάνουν!

Το παράδειγμα του νοσοκομείου της Δράμας στην περιφέρεια ΑΜΘ, είναι η πιο τραγικά χαρακτηριστική περίπτωση “κατάντιας” νοσοκομείου, θα πει ο κύριος Στάμος, αφού οι λογικές και οι αποφάσεις που ακολουθούνται έχουν φέρει το νοσηλευτικό ίδρυμα στα πρόθυρα του κλεισίματος και το προσωπικό σε μαζικές παραιτήσεις.

Όσον αφορά στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου, ο γραμματέας της ΕΙΝΟΚΥΘ επισημαίνει, πως οι θέσεις, που προκηρύχθηκαν είναι οι ίδιες θέσεις, που συνεχώς βγαίνουν στον “αέρα” και που συνεχώς μένουν κενές, χωρίς την εκδήλωση ενδιαφέροντος, γεγονός που δείχνει, ότι τα νοσοκομεία σε ακριτικές περιοχές, απαιτούν και άλλους χειρισμούς.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη