Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων απέκτησε θερμοκήπιο και παράγει τα δικά του λαχανικά

Η φετινή σχολική χρονιά βρίσκει ιδιαίτερα χαρούμενους και ενθουσιασμένους τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δικαίων καθώς στην αυλή του σχολείου τους βρίσκεται ένα ολοκαίνουριο και πανέμορφο θερμοκήπιο.

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες της νέας σχολικής χρονιάς οι μικροί μαθητές επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ζήλο ώστε να δημιουργήσουν το δικό τους περιβόλι με πολλά και διάφορα λαχανικά. Το κάθε τμήμα του σχολείου διαθέτει το δικό του «παρτέρι», μέσα στο οποίο έχει σπείρει και περιποιείται τα διάφορα φυτά, συνεργαζόμενοι πάντα ως ομάδα για όλες τις εργασίες που μπορεί να χρειάστηκαν ή που χρειάζονται καθημερινά.

Το θερμοκήπιο του σχολείου καθημερινά μεγαλώνει και με μεγάλη αγάπη και μεράκι μαθητές και εκπαιδευτικοί το φροντίζουν, ώστε σε λίγο καιρό να απολαύσουν τα φρέσκα λαχανικά τους, συμβάλλοντας έτσι ώστε η υγιεινή διατροφή να αποτελεί μέρος της καθημερινότητας τους.

Αυτή τη στιγμή έχουν σπείρει λάχανα, κουνουπίδια, μπρόκολα, μαρούλια, παντζάρια, πράσα, κρεμμύδια, σκόρδα, άνηθο, μαϊντανό, φινόκιο , λαχανάκια Βρυξελλών, αντίδια και πολλά άλλα λαχανικά.

Η χορηγία του θερμοκηπίου και των φυτών έγιναν από γνωστή εταιρεία και επαγγελματία της περιοχής, αντίστοιχα . Οι υπάλληλοι του Δήμου Ορεστιάδας της Δημοτικής Ενότητας Τριγώνου βοήθησαν στις τεχνικές εργασίες, ενώ η κα Μαρία, η καθαρίστρια του σχολείου, προσφέρει καθημερινά τη βοήθειά της.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη