Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

Σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν οι καθηγητές του Έβρου

Σε απεργιακή κινητοποίηση μαζί με το σωματείο των δασκάλων, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024, αποφάσισε να προχωρήσει η Α΄ΕΛΜΕ Έβρου , μετά το κάλεσμα της ΔΟΕ για κοινή απεργιακή συμπόρευση.

Συγκεκριμένα, η Α΄ΕΛΜΕ Έβρου κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας από τις 11:00 ως τις 14:00 και συμμετέχει μαζί με τα σωματεία της πρωτοβάθμιας και τη ΔΟΕ στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Βασικές αιχμές της απεργιακής κινητοποίησης των καθηγητών, όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους ,είναι:
α) η διεκδίκηση των όρων μόρφωσης των μαθητ(ρι)ών , μετά και την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε μαζικές συγχωνεύσεις τμημάτων, με τα χιλιάδες κενά που παραμένουν ακόμα στα σχολεία, τις ελλείψεις και την επικινδυνότητα των σχολικών υποδομών και κτηρίων, κλπ
β) οι όροι διαβίωσης και επιβίωσης των χιλιάδων συναδέλφων/ισσών τους που υποβαθμίζονται καθημερινά από την πολιτική της κυβέρνησης. Η πραγματική μείωση των μισθών λόγω της ακρίβειας, του πληθωρισμού, της φοροληστείας, των πολεμικών δαπανών κλπ, οι αυξήσεις κοροϊδία που υπόσχεται η κυβέρνηση, η μη καταβολή του 13ου και 14ου μισθού, του κλεμμένου ΜΚ μας οδηγούν στην εξαθλίωση.
γ) να μην προχωρήσει η κατηγοριοποίηση των σχολείων με όχημα την αξιολόγηση, και ταυτόχρονα απαιτούν να σταματήσουν όλες οι πειθαρχικές διώξεις συναδέλφων/ισσών τους για τη συνδικαλιστική τους δράση και να μονιμοποιηθούν όλοι/ες οι νεοδιόριστοι/ες που έχουν συμπληρώσει διετή υπηρεσία.
δ) να καταδικάσουν την προσπάθεια του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου να παραπέμψει σε πειθαρχικό νεοδιόριστους συναδέλφους του 2021 που συμμετείχαν στην απεργία αποχή από την αξιολόγηση επιχειρώντας να εκφοβίσει και να κλιμακώσει την επίθεση στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Α΄ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη