Οι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για σήμερα, Τετάρτη 2/4. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει στα ανατολικά και στα νότια ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι 6 μποφόρ στα πελάγη.
Πιο αναλυτικά, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στην ανατολική και τη νότια χώρα, οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημερινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη και την Ήπειρο από 9 έως 18 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου από 11 έως 17 βαθμούς, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 12 έως 19.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς.









