Παρέλαση χαμηλών βαρομετρικών συστημάτων επηρεάζει τη Θράκη έως το τέλος της εβδομάδας, με κύριο χαρακτηριστικό τις διαδοχικές βροχοπτώσεις και τη διατήρηση της αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τρία διαδοχικά συστήματα αναμένεται να κινηθούν πάνω από τη βόρεια Ελλάδα μέχρι το τέλος της εβδομάδας, δίνοντας βροχές κατά διαστήματα. Η Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου θα είναι ακόμη μία ημέρα με βροχοπτώσεις για την περιοχή.
Κατά τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης προβλέπεται σταδιακή βελτίωση του καιρού, η οποία θα ξεκινήσει από τα δυτικά τμήματα της Θράκης και θα επεκταθεί ανατολικότερα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις νοτιότερες περιοχές του Έβρου οι τιμές θα είναι κατά 1-2 βαθμούς υψηλότερες. Στη Σαμοθράκη ο υδράργυρος θα φτάσει τους 11 με 13 βαθμούς Κελσίου.
Στον Βόρειο Έβρο οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί έως βορειοανατολικοί 2-3 μποφόρ, με ριπές έως 5 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα παρουσιάσουν εξασθένηση.
Στον Νότιο Έβρο οι άνεμοι θα πνέουν 3-5 μποφόρ, με ριπές που ενδέχεται να αγγίξουν τα 6 μποφόρ. Και σε αυτή την περίπτωση, από το μεσημέρι προβλέπεται σταδιακή εξασθένηση και μεταβολή της διεύθυνσης.
Με πληροφορίες από τα Καιρικά Νέα Θράκης









