Μήνυμα από το 112 εστάλη τα ξημερώματα στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής Λαβάρων λόγω υπερχείλισης του ποταμού Έβρου, θέτοντας σε αυξημένη ετοιμότητα την περιοχή.
Ο Νομός Έβρου βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών, οι οποίες προκάλεσαν την υπερχείλιση του ποταμού. Τα ορμητικά νερά έσπασαν αναχώματα, πλημμύρισαν αγροτικές εκτάσεις και έφτασαν έως τις πρώτες αυλές σπιτιών.
Πιο συγκεκριμένα, η προειδοποίηση μέσω του 112 αφορά τα Λάβαρα, στον Δήμο Σουφλίου, με τις Αρχές να καλούν τους πολίτες να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και να συμμορφώνονται άμεσα με τις οδηγίες ασφαλείας.
Η Πολιτική Προστασία και οι τοπικές αρχές παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της κατάστασης και παραμένουν έτοιμες να προχωρήσουν σε εκκενώσεις ή άλλες επείγουσες ενέργειες, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.
Η υπερχείλιση του Έβρου δεν αποτελεί σπάνιο φαινόμενο, ωστόσο οι παρούσες συνθήκες καθιστούν την κατάσταση ιδιαίτερα επικίνδυνη.









