Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2024

KONOS

Στο βορειότερο σημείο της Ελλάδας η οικογένεια Μιχέλη καλλιεργεί εδώ και τέσσερις γενιές, την τοπική ποικιλία Μάκρης στον παραδοσιακό του ελαιώνα.

Τα τελευταία χρόνια, έχουν τη δυνατότητα εξαγωγής «εν ψυχρώ» του ελαιολάδου τους, στο ιδιόκτητο διφασικό τους ελαιοτριβείο, λίγες μόλις ώρες από τη συγκομιδή των ελιών.

Τα τελικά προϊόντα ελαιολάδου αποθηκεύονται σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενο περιβάλλον μέχρι και την εμφιάλωσή τους.

Οι επιτραπέζιες ελιές επεξεργάζονται με φυσικό τρόπο και τα τελικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, μαρτυρούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ποικιλίας Μάκρης και του λόφου Κώνου (Konos)!

Ελαιώνας- Ιδιόκτητος – Παραδοσιακός ελαιώνας με ελαιόδεντρα ηλικίας της γηγενούς ποικιλίας Μάκρης, ηλικίας 200 και πλέον ετών καθώς και νεότερων αποτελούν την κληρονομιά της οικογενείας Μιχελή.Εφαρμόζονται ορθές καλλιεργητικές πρακτικές για τα δέντρα και φιλικές προς το περιβάλλον.

Ελαιοτριβείο – Ιδιόκτητο, διφασικό και ψυχρής έκθλιψης μέσω του οποίου τους δίνεται η δυνατότητα να εξάγουν το ελαιόλαδο λίγες μόλις ώρες έπειτα τη συγκομιδή των καρπών, αβίαστα χωρίς προσθήκη νερού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην απομακρύνονται και να μη καταστρέφονται πολύτιμα βιοενεργά συστατικά του (όπως βιταμίνες, λιπαρά οξέα και πολυφαινόλες). Τους επιτρέπεται έτσι να λαμβάνουν το βέλτιστο του καρπού!

Εξαγωγή «εν ψυχρώ» – Η έκθλιψη των ελιών, γίνεται σε θερμοκρασία μικρότερη των 23oC καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Το ελαιόλαδο απελευθερώνεται μέσα από την πάστα και τον χυμό της ελιάς κάτω από ελεγχόμενα χαμηλές θερμοκρασίες μάλαξης της ελαιόμαζας.

Διεθνείς διακρίσεις Ελαιολάδων & Ελιών Konos

A) Konos – Filoso Limited Edition EVOO:

– Χρυσό – London IOOC 2021

B) Konos – Premium Edition (Makri EVOO):

-Χρυσό βραβείο – LONDONIOOC 2018

-Ασημένιο βραβείο – EVOIOOC 2019

-Πλατινένιο βραβείο – Berlin GOOA 2021

-Χρυσό βραβείο – Gourmet Exhibition – Specialist Awards 2021

-2η θέση στην κατηγορία υψηλού φρουτώδους στον Kotinos (Φίλαιος)

-Χρυσή διάκριση- ΑTHENA IOOC 2021

Γ) Konos EVOO

Χρυσό βραβείο – ATHENA IOOC 2017

-Ασημένιο βραβείο – KOTINOS IOOC 2018

-Ασημένιο βραβείο – ATHENA IOOC 2018

-Χρυσή διάκριση στο Διαγωνισμό ανώτερης ποιότητας τροφίμων και ποτών,
“Taste Olymp Awards 2020”

-2 Χρυσά Αστέρια στον Διεθνή Διαγωνισμό Great Taste Awards 2020

Δ) Επιτραπέζιες Ελιές Μάκρης σε άλμη

-Χρυσή διάκριση στο Διαγωνισμό ανώτερης ποιότητας τροφίμων και ποτών,
“Taste Olymp Awards 2020”

Ε) “Πατητές Ελιές” Μάκρης

Ασημένιο βραβείο – Gourmet Exhibition – Specialist Awards 2021

Οι διεθνείς διακρίσεις επιβεβαιώνουν τα ιδιαίτερα φυσικά και αβίαστα εξαγόμενα προϊόντα που παράγονται.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email