Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

«Aπόβαση» Ελλάδας – ΗΠΑ φοβούνται οι Τούρκοι στη Θράκη!

Το γιγαντιαίο αμερικανικό πλοίο “LIBERTY PROMISE” φτάνει στην Αλεξανδρούπολη, μεταφέροντας  στρατιωτικό υλικό για την νατοϊκή άσκηση. 

Ι. Μπαλτζώης: Η απόλυτη παραφροσύνη να εκνευρίζονται οι Τούρκοι

Οι Τούρκοι αισθάνονται την ελληνο-αμερικανική «ανάσα» στο σβέρκο τους. Εκνευρίζονται που η άσκηση πραγματοποιείται 30 χλμ από τα σύνορά τους και δεν το κρύβουν. 

«Ζούμε στην εποχή της απόλυτης παραφροσύνης! Η  στριμωγμένη και παραπατούσα Τουρκία χρησιμοποιεί τη λογική του παραλόγου και εγκαλεί την Ελλάδα όταν εφαρμόζει τα κυριαρχικά της δικαιώματα» δηλώνει ο Ιωάννης Μπαλτζώης, αντιστράτηγος ε.α. και πρόεδρος του  ΕΛΙΣΜΕ. 

Οι Τούρκοι έστειλαν μη επανδρωμένο αεροσκάφος στον Έβρο

Χαρακτηριστικό της «παράνοιας» στην Τουρκία με τη νατοϊκή άσκηση στον Έβρο είναι ότι η τουρκική εφημερίδα Sabah  δημοσιεύει άρθρο με τίτλο: «Βαριά όπλα, ελικόπτερα επίθεσης, 28.000  στρατιώτες στη Δυτική Θράκη».  

Οι Τούρκοι στέλνουν και το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Ακιντζί στον Έβρο το οποίο επί 3 ώρες, πετούσε περίπου στα 28.000 πόδια. 

Ο Παναγιώτης Χαρέλας,  πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας συνοριακών φυλάκων, δήλωσε όμως στο Star: «Όσα μη επανδρωμένα αεροσκάφη κι αν στείλουν οι Τούρκοι, άλλο τόσο εμείς θα επαγρυπνούμε. Δεν πτοούμαστε, δε φοβόμαστε!».

Ν. Μηταράκης: Η Τουρκία στηρίζει τις παράτυπες αναχωρήσεις μεταναστών

Την  ίδια ώρα η Τουρκία συνεχίζει να χρησιμοποιεί το «χαρτί» του μεταναστευτικού σαν «όπλο» προς τη χώρα μας, αλλά και προς την ΕΕ, όπως φάνηκε από την παρενόχληση σκαφών της Frontex  από την τουρκική ακτοφυλακή, με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη να δηλώνει σε δημοσιογράφο του Star: «Η τουρκική ακτοφυλακή αντί να παρεμποδίζει, φαίνεται να στηρίζει τις παράτυπες αναχωρήσεις από τα τουρκικά παράλια». 

Ευ. Στυλιανίδης: Ο Τούρκος ΥΦΥΠΕΞ να πάρει παραδείγματα σεβασμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη Θράκη

Όσον αφορά τις προκλητικές αναφορές του Τούρκου Υφυπουργού  Εξωτερικών στη Θράκη, με την αφορμή της επίσκεψής του, ο βουλευτής της ΝΔ  Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε στο Star: «H μειονότητα χαρακτηρίστηκε μουσουλμανική μετά από συναίνεση της τουρκικής πλευράς. Η εκ των υστέρων αμφισβήτηση αποσκοπεί στην εργαλειοποίηση της μειονότητας. Εύχομαι και ελπίζω ο Τούρκος Υφυπουργός Εξωτερικών να πάρει παραδείγματα σεβασμού ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων από τη Θράκη».

Πηγή: star.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email