Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

ACS: Το φθινόπωρο ανοίγει τις πύλες του το logistics hub των 40 εκατ.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για ένα από τα σημαντικότερα νέα projects του ομίλου Quest. Την ολοκλήρωση της κατασκευής και την έναρξη της λειτουργίας του μεγάλου κέντρου διαλογής της ACS στο Αιγάλεω, ένα από τα επόμενα μεγάλα «στοιχήματα» του Θεόδωρου Φέσσα.

Έργο στο οποίο θα κατευθυνθεί ένα μεγάλο μέρος και των νέων επενδύσεων της εισηγμένης για το 2021, δηλαδή περί τα 18 εκατ. ευρώ (σ.σ. ίσως υπερβούν τα 70 εκατ. ευρώ σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων της). Ο συνολικός προϋπολογισμός για το νέο logistics hub της ACS στην οδό Πέτρου Ράλλη θα αγγίξει συνολικά τα 40 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με τις αρχικές φετινές εκτιμήσεις θα ήταν έτοιμο ως το τέλος του έτους.

Όπως αναφέρουν πηγές της εταιρείας στο newmoney, όμως, υπολογίζεται ότι τελικά θα ανοίξει τις πύλες του νωρίτερα, αρχές Νοεμβρίου, ενδεχομένως και τέλη Οκτωβρίου, πράγμα που σημαίνει ότι επιταχύνονται –σε αυτή την φάση- οι εξελίξεις. Η πανδημία έφερε, άλλωστε, πίσω το project, αλλά οι εργασίες πλέον «τρέχουν»…

Η επιφάνεια των νέων εγκαταστάσεων θα πλησιάσει τα 30.000 τ.μ. και σε συνδυασμό με τον εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας θα «εκτοξεύσει» τις δυνατότητες της εταιρείας ταχυμεταφορών του ομίλου, επιτρέποντας την διεκπεραίωση ενός ιδιαίτερα αυξημένου αριθμού αποστολών, ακόμα και 50.000 ανά ώρα.

Με αυτό τον τρόπο, θα αντιμετωπιστούν οι δυσλειτουργίες που προκλήθηκαν εξ’ αιτίας της πρωτοφανούς αύξησης του όγκου αποστολών σε ποσοστό άνω του 70% στην διάρκεια των lockdowns (π.χ. ειδικότερα σε περίπτωση νέων πιθανών κρίσεων) και η ACS θα υπερασπισθεί την θέση της ως leader του κλάδου, ανοίγοντας δρόμους και για νέες συμφωνίες με ισχυρούς «παίκτες» του λιανεμπορίου…

Σύμφωνα με όσα είπε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Κώστας Μενεγάκης, στο 4ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών – ITC 2021, αναπτύσσονται στο πλαίσιο της δημιουργίας του νέου κέντρου διαλογής, γραφειακοί και αποθηκευτικοί χώροι, με 90 σημεία φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων και parking 240 αυτοκινήτων.

Παράλληλα δε, θα διαθέτει την δυνατότητα να διαχειρίζεται 60.000 αποστολές την ώρα, σε συνεργασία με το κέντρο διαλογής της Θεσσαλονίκης. Η πανδημία, κατά τον κ. Μενεγάκη, αύξησε κατακόρυφα τον βαθμό δυσκολίας για την έγκαιρη διαχείριση των παραδόσεων και για να αντιμετωπίσει η ACS τα προβλήματα προχώρησε σε άμεσες επενδύσεις +7 εκατ. ευρώ, για νέα συστήματα διαλογής σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη, ενίσχυση του στόλου και σε εφαρμογές πληροφορικής.

Ισχυρή ανάπτυξη

Στον όμιλο Quest προβλέπουν «ισχυρή διψήφια ανάπτυξη» και για το 2021 σε συνέχεια της πορείας του 2020, χρονιά κατά την οποία οι ταχυδρομικές υπηρεσίες συνεισέφεραν ένα σημαντικό μερίδιο των πωλήσεων των 721 εκατ. ευρώ (126 εκατ. ευρώ/ACS Courier).

Πέρα από τις καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης που έφερε η πανδημία, το ηλεκτρονικό εμπόριο και οι εξ αποστάσεως αγορές προϊόντων έχουν μπει πια στην ζωή και την καθημερινότητα των καταναλωτών και όπως πιστεύουν οι άνθρωποι της ACS ο κλάδος τους θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς.

Ιστορικά, μια από τις επιτυχημένες εξαγορές του Θεόδωρου Φέσσα που βοήθησαν για να «χτισθεί» το σημερινό «οικοδόμημα» του ομίλου Quest ήταν το 1999 αυτή της ΑCS Courier, η οποία πλέον κοιτάζει προς την επόμενη της μέρα, με άλλο «μάτι» και «οπλισμένη» με σαφώς υψηλότερες προδιαγραφές.

Στο πρόσφατο παρελθόν κύκλοι της αγοράς είχαν προεξοφλήσει την ενίσχυση της ACS με την εξαγορά μικρότερης εταιρείας ταχυμεταφορών, ωστόσο μέχρι στιγμής τουλάχιστον κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί στην πράξη…

πηγή newmoney.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη