Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Blackout Brooklyn Chocolate Cake! O θρίαμβος της σοκολάτας

loveandspices.gr by Eftychia Charmanidou

Η αλήθεια είναι πως το  Βlackout Brooklyn chocolate cake, δεν είναι ένα απλό κέικ σοκολάτας! Πως θα μπορούσε άλλωστε με ένα τέτοιο βαρυσήμαντο όνομα!

Είναι η απόλυτη σοκολατένια «τούρτα» να την πω, με όνομα ιστορικό και βαρύ! Με καταγωγή από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και εμπνευστές  τους αδερφούς Edinger-το αρτοποιείο των οποίων βρισκόταν ακριβώς απέναντι από το ναυπηγείο του Μπρούκλιν- το γλυκό αυτό συνδέεται με τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και την συσκότιση της πόλης, προκειμένου να μην γίνονται αντιληπτές οι κινήσεις των αμερικανικών πλοίων από εχθρικά αεροπλάνα.

Το μαύρο σκοτάδι της πόλης λοιπόν, οδήγησε στην δημιουργία και στο βάπτισμα αυτού του μοναδικού cake που πρέπει πάραυτα να δοκιμάσεις αν είσαι ένας σοβαρός σοκολατομανής- σοκολατοφάγος…

Με τρεις στρώσεις αφράτου, υγρού σοκολατένιου κέικ, δύο στρώσεις βελούδινης σοκολατένιας πουτίγκας(τι λες τώρα…) και την απόλυτη, κολασμένη σοκολατένια επικάλυψη-frosting, είναι ότι χρειάζεσαι για τις κρύες μέρες του Νοέμβρη, και όχι μόνο!!!

Blackout Brooklyn Cake

  • Μερίδες: 10-12 τμχ Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
  • Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα

Υλικά

Για το cake

  • 50γρ.κακάο κοσκινισμένο
  • 60γρ. βραστό νερό
  • 60γρ. κουβερτούρα
  • 180γρ.κεφίρ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 350γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 230γρ.βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 4 αυγά χωρισμένα
  • 240γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. σόδα μαγειρική
  • Βανίλινη ή ¼ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την κρέμα(chocolate pudding)

  • 120γρ.κουβερτούρα γάλακτος σε κομματάκια
  • 30γρ. κακάο κοσκινισμένο
  • 50γρ. κόρν φλάουρ
  • 4 κρόκοι
  • 300γρ. γάλα πλήρες
  • 300γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2κ.σ. βούτυρο γάλακτος
  • 130γρ.καστανή ζάχαρη
  • Βανίλινη ή ¼ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το frosting(επικάλυψη)

  • 80γρ.κουβερτούρα γάλακτος σε κομματάκια
  • 180γρ.κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 240γρ.κρέμα γάλακτος
  • 180γρ.κεφίρ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2κ.σ. βούτυρο

Eίμαι η Ευτυχία από το loveandspices.gr ! Βρείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email